TZ: Dráždit hada bosou nohou v Galerii SVĚTOVA 1

Petr Bursa, Veranika Kandratsenka, Julia Prochnik, Rosie Ridgway, Barbora Svobodová / Dráždit hada bosou nohou / produkují: Hiri, Laufer, Pavlovičová, Vorlíček, Xu, Zahrádka a dobrovolníci*ice udržující chod SVĚTOVA 1 / SVĚTOVA 1 / Praha / 10. 6. – 22. 7. 2023

Pražský prostor SVĚTOVA 1 zve na druhou výstavu roku 2023 Dráždit hada bosou nohou, Teasing a snake with bare feet. Čtyři vystavující se spolu s umělkyní Rosie Ridgway podílely*i na rozšířeném 14denním edukačně-výzkumném projektu As We Grow. Výstupem vzájemného učení skrze tvorbu je i skupinová výstava zkoumající sdílení prostorů, smyslů, přístupů, nových budoucností a světů. Vernisáž proběhne 10. června od 14:00 do 18:00. Výstava bude otevřena do 22. července, út–so od 14:00 do 18:00. Více informací ve FB události a na www.svetova1.cz.

„Spolupráce je jádrem všeho. Vystavující společně šíří a využívají chaos svých kolektivních procesů v rámci našeho edukačně výzkumného programu As We Grow podporujícího začínající umělkyně*umělce. Po dvou týdnech jejich vzájemný průzkum idejí, sdílených prostorů, disciplín a smyslů povede ke skupinové výstavě otevírající nové budoucnosti, světy a způsoby myšlení,“ popisují producenti výstavy.

Vystavující vybraní*é z Open Callu Petr Bursa, Veranika Kandratsenka, Julia Prochnik, Barbora Svobodová se pod vedením umělkyně Rosie Ridgway scházejí po dobu dvou týdnů v prostoru SVĚTOVA 1 na workshopy, diskuze a společnou práci na výstavě. Zároveň se vydávají inspirovat i do dalších institucí a na výlety do přírody mimo Prahu. Společná výstava je pak pouze jedním z výstupů. Důležitým cílem je i proces výuky, vzájemné inspirace a výměny zkušeností.

As We Grow je náš vzdělávací a výzkumný program. Jádrem AWG je zaměření na mezigenerační dialog a související výměnu zkušeností. Každá iterace je jedinečná a navržena v dialogu s vedoucím umělcem či vedoucí umělkyní. AWG podporuje postoj k učení prostřednictvím vytváření a vrcholí skupinovou výstavou. V roce 2023 jsme posílili náš program AWG a zaměřili jsme se na podporu začínajících umělců a umělkyň.