TZ: BYSTRO DESIGN & Zhu Liyue

BYSTRO DESIGN & Zhu Liyue / Dialog / Knupp gallery / Praha / 13. 9. - 3. 10. 2019

Kamenicko Šenovské sklářské designové studio BYSTRO DESIGN v podání Dagmar Pánkové a Leoše Smejkala ve spolupráci s čínskou sklářskou umělkyní Zhu Liyue otevírá výstavu „Dialog“. Exhibice propojuje rozdílné přístupy k tavenému a foukanému sklu v zajímavém podání ryzí české tvorby a Číňanky, která absolvovala stáž v K.Šenově a nyní žije a tvoří v Asii i Evropě. Výstava potrvá do 3.10.19 a bude otevřena vždy od pondělí do soboty (v neděli po telefonické dohodě).​

BYSTRO DESIGN je renomovaným designérským studiem, které založili Dagmar Pánková (nar. 1971) a Leoš Smejkal (nar. 1973) v roce 2005. Studio má široký záběr od navrhování šperků, svítidel a designu skleněných produktů po tvorbu jedinečných skleněných objektů. Vždy s důrazem na dokonalé řemeslné zpracování. Dagmar Pánková kromě toho působí jako odborná učitelka malby na sklářské škole v Kamenickém Šenově.

Zhu Liyue v letech 1996 – 2001 vystudovala bakalářský program v oboru Fine Art na Tsinghua University Art CollegeDepartment of Sculpture. Na téže universitě pokračovala v letech 2007 – 2009 a to v oboru zpracování skla. V letech 2009 – 2012 byla na residentním studijním pobytu na sklářské škole v Kamenickém Šenově.