10. 10. 2015 / Open call: Jiné vize 2015

Open call / Jiné vize 2015 / Přehlídka animovaného filmu v Olomouci / Olomouc / do 10. 10. 2015

Vyzýváme autory k zaslání děl do soutěžní sekce Přehlídky animovaného filmu Jiné vize. Deadline pro zaslání děl do soutěže je 10. října 2015.

PODMÍNKY PŘIHLÁŠENÍ DO SOUTĚŽE 

▬ dílo musí být odpromítatelné v kinosále

▬ nesmí být starší než 18 měsíců

▬ přihlásit se mohou profesionálové i amatéři

▬ možnost zaslání více děl jedním autorem (pro každé dílo, prosím, vyplňte nový formulář)

▬ dílo musí mít nezávislý a nekomerční charakter

▬ dílo musí být produkováno na území České republiky (autor nemusí mít České občanství, rozhoduje místo vzniku)

Práce vybrané do soutěže budou promítnuty v kinosále a instalovány v galerijní situaci. O vítězi rozhodne mezinárodní porota (Hlavní cena, Zvláštní uznání) a diváci (Cena diváků).

14. Přehlídka animovaného filmu proběhne 3. – 6. 12. 2015 (čtvrtek–neděle).

Přihlašte dílo

Finální desítku prací, které se zúčastní soutěže, vybere filmová teoretička Lenka Střeláková, přizvaná kurátorka soutěže Jiné vize pro rok 2015.

Počínaje prosincem 2015 a v průběhu celého následujícího roku bude výběr Přehlídka animovaného filmu prezentovat v České republice i v zahraničí, a to pod názvem Jiné vize 2015.

O SOUTĚŽI JINÉ VIZE

Soutěž Jiné vize si klade za cíl mapovat dění na poli tvorby pohyblivých obrazů filmu a videa v České republice a soustředí se na hraniční formy na pomezí animace, experimentálního filmu a videoartu. Výběr každého ročníku je unikátní díky rozdílnosti zájmu kurátorů, kteří deset nominovaných děl vybírají.

V předešlých letech byli kurátory soutěže Marika Kupková, David Kořínek, Dušan Zahoranský, Pavel Ryška, Sylva Poláková, Lenka Dolanová, Martin Fišr a Přátelský film, v mezinárodní porotě zasedli mj. Takeshi Murata, András Cséfalvay, Martin Arnold, Ivan Ladislav Galeta, Pip Chodorov, Constant Dullaart nebo Gabriele Jutz.

Vítězové:  Viktor Takáč (2007), Martin Kohout (2008), Daniel Pitín (2009), David Možný (2010), Alexandra Morales (2011), Akile Nazli Kaya (2012), Petr Šprincl a Marie Hájková (2013), Barbora Kleinhamplová a Kristýna Bartošová (2014).