Call for papers: THEO – nový internetový časopis pro dějiny a teorii výtvarného umění přijímá odborné texty a studie

16. 12. 2013Artalk Infoservis

Theo je nové odborné periodikum, zabývající se teorií a dějinami výtvarného umění od antiky po současnost. Publikuje články, studie a recenze nejen z oblasti českého i mezinárodní výtvarné scény, ale nabízí také možnost mezioborových průniků. Výhodou jeho internetového formátu je snadná dostupnost a neomezený časový i prostorový rozsah. Výběr autorů není nijak limitován, kritérium je pouze kvalita textů, jež jsou recenzovány několika odborníky na danou problematiku. Theo je určen nejen odborníkům z oboru, ale také širší kulturní veřejnosti, jež se zajímá o tematiku umění.

 

Příspěvkem může být odborná studie na dílčí téma, kritická úvaha, metodologická či teoretická studie, recenze výstavy či publikace.

Pokyny pro autory:

Všechny příspěvky se striktně drží jednotné citační normy ISO 690.

Veškeré fotografie, mapy, plánky apod. musí být na autorovu zodpovědnost uveřejněny v souladu s autorskými a reprodukčními právy.

Příspěvky jsou odevzdávány ve formátu .doc, všechna vyobrazení pak ve zvláštní příloze (v odpovídajícím rozlišení). Zaslaný příspěvek neobsahuje informace o autorovi či resumé textu. Autoři jsou povinni spolu s textem odeslat Formulář o příspěvku

(odkaz:https://docs.google.com/document/d/1m_9zbMu5NyyKPCwljA3Ge_F7pnttezRWvd6yaBQ0m5U/edit), kde tyto informace uvedou.

Všechny příspěvky procházejí recenzním řízením. Recenzenti jsou minimálně dva z řad nezávislých odborníků (u kratších recenzí či úvah může rozhodovat recenzent jeden). Pro autora jsou členové recenzní komise anonymní, stejně jako autor pro recenzenty. O výsledku recenzního řízení bude autor informován v nejbližší možné době.

V případě recenzí publikací nezajišťuje redakce autorovi výtisk knihy. Stejně tak redakce nezajišťuje jakékoli cestovní či jiné výlohy spojené s příspěvkem. Anglické resumé či případné překlady textů zajišťuje autor příspěvku.

Přijímáme texty v češtině, slovenštině a angličtině. České a slovenské texty musí obsahovat anglické resumé.

Doporučený rozsah textů:

Odborná studie, kritické či metodologické texty: 5 - 40 normostran + poznámkový aparát

Recenze publikací, výstav..: max. 3 normostrany

Příspěvky či dotazy zasílejte na adresu redakce: theoartmagazine@gmail.com

Veškeré příspěvky jsou nehonorované.

Redakce:

Šéfredaktorka, vedoucí redakce Moderního a současného umění: PhDr. Mgr. Kateřina Štroblová Vedoucí redakce Antiky, předkřesťanského a raně křesťanského umění: Mgr. Blahoslav Uhrovič Vedoucí redakce Středověkého umění: Mgr. Kateřina Hladká Vedoucí redakce Novověkého umění: Mgr. Ing. Marie Opatrná