TZ: Čerstvé a naše!

Čerstvé a naše! / Galerie SUPERMARKET wc / Karlovy Vary / 30. 6. - 27. 9. 2013

Šaty dělají člověka, květináč květinu.

V sobotu 29.6.2013 odstartuje v galerii SUPERMARKET wc v Karlových Varech další z, již tradičních, „festivalových“ výstav, které představují úspěšné české firmy spolupracující s designéry. Zatímco minulý rok to byla nábytkářská firma TON, tento rok se bude výstava točit kolem něčeho tak běžného, jako je květináč. Výstava s názvem Čerstvé a naše! představí firmu Plastia z Nového Veselí, která s plastovými květináči sklízí úspěchy na mezinárodních polích. Za interiérový květináč Calimera designéra Jana Čtvrtníka, který umožňuje kombinaci různých barev a nabízí jedinečný zavlažovací systém, získala například prestižní ocenění Reddot design award 2012.

Rodinná firma, která byla založena v roce 1993, ve své výrobě sází na silný důraz na originální užitný design, funkčnost, spolupráci s mladými designéry a opravdový respekt ke všemu živému. Dnes její sortiment nabízí hned několik designově propracovaných a zároveň funkčních květináčů, které osvěží nejeden interiér. Na výstavě v Karlových Varech budete mít možnost posoudit, jestli nápadité květináče rostlinám svědčí a také nahlédnout do výrobních tajů jejich výroby. Ale aby toho nebylo málo, v rámci výstavy se chystá založení komunitní zahrádky na střeše galerie, do které může rostlinkou přispět každý kolemjdoucí. Výstavě budou přizpůsobeny i tradiční dílny, v kterých si tentokrát můžete „vydesignovat„ z živých rostlin, květináčů a všeho dalšího potřebného, ozdobu pro svou domácnost nebo balkón.

- - -

Výstavu zahájí sobotní vernisáž v 19 hodin. Její součástí bude i Bylinková party, na které budou mít návštěvníci možnost ochutnat speciality z bylinek nebo přímo v podchodech vyslechnout bylinkovou přednášku. Výstava bude ukončena 3O.9.2013.

Galerie SUPERMARKET wc

galerie / fair trade kavárna / kino kavárna / veřejné WC se stálou sbírkou fotografií toalet, kterou můžete obohatit i vy / designový krámek, kde najdete dárek pro sebe i Vaše blízké.

Nám. Republiky 1, Karlovy Vary

Otevřeno Po-Pá 13.00 - 18.00, v době festivalu každý den od 10:00 do ...až vyjdou hvězdy

www.pro.tebe.cz

facebook:SUPERMARKET wc

email:pro@tebe.cz