do 31. 10. 2013 / Periodikum Sešit pro umění, teorii a příbuzné zóny vyhlašuje soutěž o nejlepší studentský odborný článek

Soutěž o nejlepší odborný článek / Sešit pro umění, teorii a příbuzné zóny / Praha / do 31. 10. 2013

Periodikum Sešit pro umění, teorii a příbuzné zóny vyhlašuje soutěž o nejlepší odborný článek zaměřený na vizuální umění a kulturu v období od konce druhé světové války do současnosti.

Soutěž je určena studentkám a studentům navazujícího magisterského a doktorského studia humanitních a uměnovědných oborů na vysokých školách v ČR a SR.

Články musí být v rozsahu deseti až patnácti normostran (normostrana = 1 800 znaků včetně mezer), napsané v českém nebo slovenském jazyce a musí se držet pokynů pro autory uvedených na stránkách Sešitu (http://vvp.avu.cz/sesit/autor, s výjimkou rozsahu textu). Texty by se měly týkat výtvarného nebo užitého umění, případně vizuální kultury, a to z období 1945–2013. Neuplatňuje se žádné metodologické omezení: Přijatelné jsou studie čistě historického rázu, stejně jako texty zaměřené na metodologické a historiografické otázky. Práce zaslané do soutěže nesmí být již publikované, ani přislíbené k publikaci či v recenzním řízení.

Články budou hodnoceny komisí ve složení: Jana Geržová (časopis Profil), Lada Hubatová-Vacková (VŠUP), Pavlína Morganová (AVU), Tomáš Pospěch (ITF SLU), Jan Zálešák (FaVU VUT).

Vítězný text bude otištěn v prvním čísle Sešitu roku 2014.

Texty zasílejte ve formátu doc/docx/odt na e-mailovou adresu sesit.redakce@gmail.com do 31. října 2013, do hlavičky zprávy uveďte „SOUTĚŽ“.

Vítězná práce bude vyhlášena do 31. prosince 2013.