do 28.2. 2022 / Open call Brno Artists in Residence a Vašulka Kitchen Brno

Brno Artists in Residence a Vašulka Kitchen Brno s potěšením zahajují mezinárodní open call pro umělce*kyně či teoretiky*ičky působící v oblasti nových médií na podzimní období od 15. září do 15. listopadu 2022. Přihlášky je možné posílat do 28. února 2022.  

Rezidentka či rezident bude mít přístup do Vašulka Kitchen Brno – Centra umění nových médií, jeho digitálního archivu, příruční knihovny a bude jí/mu poskytnuta příležitost prezentovat svou práci místnímu publiku. Nabízíme spolupráci s našimi institucionálními partnery včetně Fakulty výtvarných umění VUT v Brně a Katedry teorie interaktivních médií Masarykovy univerzity. Podporujeme především žadatele s projekty, které zahrnují zapojení místních a regionálních odborníků v technických a vědeckých oborech.

Rezidenční program ve Vašulka Kitchen Brno slouží k navázání na odkaz a tvorbu manželů Vašulkových reflektováním současných přístupů a diskurzu. Nabízíme různé platformy pro výměnu a rozvoj diskusí o historické a současné podobě umění nových médií a jeho aplikaci v interdisciplinární oblasti umění a techniky. Dům umění města Brna a Vašulka Kitchen Brno podporují realizaci různorodých současných uměleckých projektů a upřednostňují kooperativní přístupy, které odrážejí pluralitu a otevřenost.

Rezidentka či rezident bude vybrán na základě otevřené výzvy komise členů sdružení Vašulka Kitchen Brno. Uchazeči by měli být aktivními umělci*kyněmi nebo teoretiky*teoretičkami v oblasti umění nových médií. Očekáváme, že rezident*ka představí své práce odborné i široké veřejnosti formou prezentace, přednášky, diskuse nebo výstavy v galerii Vašulka Kitchen Brno.

Více informací o tom, jak se přihlásit a podmínky účasti, najdete na www.vasulkakitchen.org. Pro více informací nás prosím případně kontaktujte na e-mailové adrese info@vasulkakitchen.org.

Program Vašulka Kitchen Brno může být uskutečněn s finanční pomocí Statutárního města Brna a Ministerstva kultury České republiky.