TZ: Klez Brandar

Klez Brandar / Lusk Dizehan / Galerie Polagraph / Praha / 2. 4. – 3. 6. 2019

Lusk Dizehan, v keltském jazyce, kterým dnes v Bretani mluví pouhých 200.000 lidí na světě, znamená "nekonečný pohyb".

Klez Brandar pochází z Nantes a žil na mnoha místech po celé Bretani, kde lze zaslechnout tento starý jazyk od lidí, kteří jsou schopni slyšet, pozorovat a všímat si jevů, jež nejsou až tak zřejmé. Právě to je blízké i jeho fotografické tvorbě, ve které odhaluje skryté, mimořádné věci v ve scénkách z běžného života.

V Polagraphu uvidíte výběr jeho fotografií na černobílý film, jež vznikly během jeho toulek kolem Prahy i jinde po světě.

Klez je však světoběžník a už má za sebou několik výstav nejenom v Praze, ale i třeba v Buenos Aires či ve francouzském Rennes. Vydal již dvě fotografické knihy a mimo jiné také nahrál sólové hudební album.

Polagraph je malinkou a útulnou galerií, jež je zaměřena na instantní a klasickou fotografii a dává tak prostor autorům, kteří se těmito technikami zabývají. Má za sebou již několik úspěšných výstav českých i zahraničních autorů. Zároveň je Polagraph místem, kde se pořádají pravidelné fotografické besedy a workshopy, a proto by měl být jasným a oblíbeným cílem všech fotografických nadšenců.