Pět desítek ilustrátorů se představí na festivalu Lustr

4. 10. 2018ČTK Infoservis

V kampusu v Hybernské ulici v Praze dnes začne festival ilustrace Lustr, který potrvá do 10. října. Kromě přehlídky toho nejlepšího ze současné české i zahraniční ilustrace festival nabídne sérii workshopů, přednášek, koncertů a projekcí, chybět nebude divácká soutěž o nejoblíbenějšího ilustrátora.

Festival Lustr je největší přehlídka současné autorské ilustrace a největší setkání ilustrátorů v Česku, letos se jí zúčastní na pět desítek ilustrátorů. V letošním roce bude představen nový koncept tuzemské sekce, kdy budou domácí ilustrátoři rozděleni do dvou kategorií - fresh talents představí začínající či neprofesionální ilustrátory a kategorie ověřené stálice uvede již zavedená jména.

Další novinkou letošního ročníku je tematické zaměření výstavy, kterým se stalo město, jeho hrdinové a umělá inteligence.

První ročník festivalu se konal roce 2014 a navštívilo ho 1100 návštěvníků. Loňský ročník zakotvil v Hybernské ulici v Praze 1, kde přivítal 3000 návštěvníků.

Podrobný program festivalu je na www.lustrfestival.cz.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK