do 30. 6. 2017 / Přihlášky k účasti na Dnech otevřených ateliérů 2017

Dny otevřených ateliérů 2017 / přihlášky do 30. 6. 2017

Dny otevřených ateliérů 2017

10. jubilejní ročník

Věnujete se výtvarným či řemeslným aktivitám? Máte ateliér, kde tvoříte?

Zúčastněte se jubilejního 10. ročníku Dnů otevřených ateliérů 2017.

Termín je stanoven na 14. – 15. října 2017. Možnost přihlásit se je do 30. 6. 2017.

Dny otevřených ateliérů jsou slavností výtvarného umění, do které se tradičně zapojují umělci, řemeslné dílny, galerie a umělecké školy. Cílem akce je pomoci výtvarné scéně navázat a rozšířit dialog s veřejností a té naopak umožnit poznat umělce a jejich práci jinak, než v prostoru galerie. Projekt je otevřen výtvarným umělcům, řemeslníkům, designérům, architektům i dalším tvůrcům. V rámci doprovodného programu se každoročně prezentují i umělecké školy a galerie, které představí svou činnost ve formě workshopů a komentovaných prohlídek.

Myšlenka uspořádat Dny otevřených ateliérů vznikla v rámci aktivit projektu Kulturní most, jehož vedoucím partnerem byl Jihočeský kraj, který převzal know-how od partnerské organizace Kulturvernetzung Niederösterreich, se kterou spolupracuje i v letošním roce. V roce 2013 byla navázána kooperace v rámci Dnů otevřených ateliérů i s Horním Rakouskem. Dny otevřených ateliérů byly rozšířeny do Kraje Vysočina a Jihomoravského kraje díky aktivitám projektu Porta culturae. Oba projekty byly podpořeny z programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013“ a byly spolufinancovány Evropským fondem pro regionální rozvoj (ERDF).

Pro přihlášení vyplňte prosím formulář zde (http://www.kulturni-most.cz/doa/prihlaska/) nebo kontaktujte Mgr. Petru Lexovou (pel.lexova@gmail.com, tel.: 721 469 127) nebo PhDr. Moniku Zárybnickou (zarybnicka@kraj-jihocesky.cz, 386 720 884).

I letos nás najdete na Facebooku: https://www.facebook.com/ateliery2017 a na www: http://www.kulturni-most.cz/

Aktuální seznam přihlášených, který je postupně aktualizován, naleznete zde: http://www.kulturni-most.cz/doa/seznam-prihlasenych-atelieru-2017/

Garantem projektu je pro rok 2017 Alšova jihočeská galerie a Mgr. Petra Lexová, Seminář dějin umění Masarykovy univerzity, pořadatelem Jihočeský kraj, Odbor kultury a památkové péče.