31. 5. 2013 / Vyhlášení výsledků ESSL ART AWARD CEE 2013

ESSL ART AWARD CEE 2013 / FUTURA / Praha / 31. 5. 2013 v 19h

ESSL ART AWARD CEE 2013 odmění mladé umělce

Již popáté bude letos v Praze předána cena ESSL ART AWARD CEE 2013 mladým umělcům a studentům vysokých uměleckých škol.

Cenu udělovanou jednou za dva roky talentům z Bulharska, Chorvatska, České republiky, Rumunska, Slovinska, Slovenska, Maďarska a letos poprvé také z Turecka založili v roce 2005 mecenáši umění a majitelé rakouské firmy BauMax Agnes a Karlheinz Esslovi.

O vítězích rozhoduje mezinárodní porota, jež vybere z mnoha stovek přihlášek práce deseti umělců. Cenu získají dva vybraní účastníci z každé země a jejich práce budou společně s díly vítězů soutěže v ostatních oblastech a zemích následně vystaveny v Esslově sbírce současného umění v Rakousku.

Vernisáž výstavy 10 kandidátů z České republiky se koná v pátek 31. května 2013 v 19.00 hodin v centru pro současné umění FUTURA (Holečkova 49, Praha 5 – Smíchov).

Výstavu zahájí Michal Novotný (FUTURA centrum pro současné umění), KR Martin Essl (CEO BauMax) a Jiří Švestka (zástupce poroty).

Následně bude vítězům předána cena ESSL ART AWARD CEE a ocenění VIG Special Invitation (předá zástupce vedení pojišťovny Kooperativa).

Kandidáty na cenu za Českou republiku jsou Matěj Al-Ali, Karíma Al-Mukhtarová, Jan Brož, Terezie Foldynová, Jakub Geltner, Blanka Kirchner, Eliška Perglerová, Rudolf Samohejl, Viktor Takáč a Tomáš Werner.