TZ: The Transversal Navigation: Komunita v okamžiku rozpadu v Galerii AMU

Aleš Čermák / The Transversal Navigation: Komunita v okamžiku rozpadu / Galerie AMU / Praha / 19.11. – 19.12. 2021

Když svítí slunce a zároveň se spustí déšť, vídáme na obloze duhu. Obdobně jsou i všechny ostatní rozmanité tvary, s nimiž se setkáváme, pouze výsledkem letmého propojení řady faktorů. Žádný z nich ale nemá jakoukoliv hmotnou existenci.

Slovem tělo označujeme ono neustále se proměňující uskupení kostí, masa a krve, avšak ve skutečnosti zde žádná taková entita jako tělo není. Klamný pocit hmotně existujícího já. V každém jednotlivém póru těla se zjevují nekonečné oblasti – prázdné prostory moudrosti – místa kreativity.

Být tělem znamená nebýt úplně tělem. Tělo reprodukuje do světa šumy a praskání. Tělo je forma života, která musí být znovu rekonstruována. Tělo přirozeně volá po jiném jazyce. Se zavřenýma očima vidíme temnou modř, která zmizí, jakmile oči otevřeme. Tělo je stejně cizí jako svět, a proto bychom měli přijmout jeho podivnost.

Sborník textů The Transversal Navigation obsahuje texty ze všech tří částí projektu TTN. Podivné bezdomovectví: sen jako skutečná praxe, Ve skutečnosti už se světem dávno nekomunikujeme a Komunita v okamžiku rozpadu. Texty jsou řazeny chronologicky a obsahují také aktualizované vydání work-in-progress textu Nekonečný manuál: https://transversalnavigation.gamu.cz/app/uploads/2021/11/TTN_komplet_texty_CZ.pdf

Web projektu: https://transversalnavigation.gamu.cz/

Autor projektu: Aleš Čermák

Supervize: Jindřiška Křivánková, Jakub Gottwald, Jan Bárta, Petr Skala, Matouš Hejl

Teoretický support: Jakub Albert Ferenc, Marie Štindlová

Sound design: Matouš Hejl

Grafický design: Terezie Štindlová

Technická podpora: HAMU/ GAMU