do 15.10. 2021 / OPEN CALL do Galerie Edikula

11. 10. 2021Artalk Infoservis

Galerie Edikula: OPEN CALL PODZIM 2021

Galerie Edikula vyhlašuje OPEN CALL pro přihlášky uměleckých objektů a instalací do již 5. výstavního bloku, který proběhne v období podzim/zima 2021/2022.

Galerie Edikula po svém dočasném lockdownovém přesídlení do Čítárny Filozofické fakulty MU, kde diváci mohli vystavované instalace zhlédnout skrze prosklenou stěnu z ulice Arne Nováka, bude OPĚT v tomto výstavním bloku VYSTAVOVAT ve VNITŘNÍCH PROSTORÁCH Filozofické fakulty (ve výklenku na chodbě před vchodem na studijní oddělení FF, viz foto prostoru v diskuzi události).

Open Call je stejně jako dříve určen zejména pro studenty a začínající a mladé výtvarníky.

Požadavky na výstavní projekt:

● komunikace se samotným výstavním prostorem

● bezúdržbovost (není možné každý den zapínat projektor tablet nebo multimediální přehrávač, ale je možné zapojit osvětlení pomocí časovačů)

Obsah přihlášky:

● anotace projektu

● portfolio

● životopis

Přihlášky posílejte elektronicky na: galerie.edikula@gmail.com

Uzávěrka: 15. 10. 2021

Dva vítězné výstavní projekty vybere koordinační tým Galerie Edikula: Žaneta Turoňová, Kristýna Mikešová, Kristýna Bartošková, Ester Horáková, Tereza Kučerová, Jana Gazdagová, Kateřina Kotápišová, Jana Šalíková a Johana Kalaninová.

Galerie poskytuje:

● prostor

● kurátorskou podporu

● přípravu vernisáže včetně její fotodokumentace

● propagaci výstavy (plakáty, internet)

● příspěvek na instalaci a dopravu

Vyhlášení a zveřejnění výsledků: 25. 10. 2021.

Výsledky budou zveřejněny na facebookových stránkách Galerie Edikula a zaslány všem přihlášeným prostřednictvím e-mailu.

Budou vybrány dva výstavní projekty, které budou postupně vystaveny od listopadu 2021 do března 2022. První z vybraných projektů se bude realizovat ve spolupráci se seminářem o kurátorství, vyučovaném pod záštitou SDU FF MUNI v podzimním semestru 2021.

Galerie se realizuje z podpory stipendijního programu Filozofické fakulty Masarykovy univerzity na podporu spolkové, kulturní a umělecké činnosti studentů.

---

Galerie Edikula vznikla na jaře roku 2019 z iniciativy studentů Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Původní myšlenkou stojící za vznikem celého projektu, byla touha překlenout komunikační propast mezi začínajícími umělci a teoretiky. Naší snahou je zejména vytvořit dialog mezi těmito skupinami a současně také poskytnout prostor pro jeho vyjádření.