TZ: Tiché sdílení myšlenek

Sarah Drain, Mariam Frick / Tiché sdílení myšlenek / kurátor: Jana Doudová, curatorial collaborative / 16.-25.07.2021  / venkovní dvůr domu Jeronýmova 88/9 / Praha

Tiché sdílení myšlenek 

Zahájení výstavy: 15.07. / 19 hod.

Výstava: 16.-25.07.2021 / Út - Ne / 14-20 hod.

Noční performance: 16.07. / 21:30 hod.

Adresa: Venkovní dvůr domu Jeronýmova 88/9, 130 00, Praha

 

Tiché sdílení myšlenek je projekt, který si klade otázky o prostupnosti času, simultaneitě a prolínání

minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Skládá se z výstavy Gebettet a performativního představení while we fall asleep, které tématicky zpracovávají stav spánku, a s jehož pomocí zkoumají vztah ke světu a sobě navzájem.

Gebettet tvoří čtyřdílná instalace, jež vznikla jako reakce na nalezení lůžek na spaní z 19. století, a zvuková kompozice složená z terénních nahrávek jejich venkovského okolí. Výstava vytváří otevřený prostor pro setkání v danou chvíli hledá průsečíky mezi individuální zkušeností a kolektivní pamětí.

while we fall asleep je spánkovým rituálem, pozvánkou k vzájemnému sdílení zkušeností mezi bděním a spánkem. Film, u kterého usnete. Melodie, která doprovází celou noc. Text.

Výstavní projekt organizace curatorial collaborative, představí zvukovou a prostorovou instalaci Gebettet umělkyň Sarah Drain a Mariam Frick a performativní představení while we fall asleep umělkyně Mariam Frick. Představení je doprovázené hudební improvizací umělkyň Pii Achternkamp a Veroniky Svobodové a hlasovým doprovodem Michaely Bajerové.

Projekt Tiché sdílení myšlenek byl finančně podpořen Ministerstvem kultury a Česko-německým fondem budoucnosti.

Zvláštní poděkování INI Project galerii.

 

kontakt:

Jana Doudová

janad@curatorialcollaborative.net