TZ: Konference Design na hranici na Zlin Design Week

Po roční pauze se tato odborná konference blíží k datu konání. Událost Design na hranici, pořádaná studenty ateliérů Digitálního a Produktového designu, se letos odehraje ve čtvrtek 13. května 2021 v rámci festivalu Zlin Design Week. S řečníky z domova i ze světa letos pokryje témata procesu spolupráce v kreativních týmech, ale také udržitelného designu a produktů navržených pro větší komfort a sociální adaptabilitu lidí v poproduktivním věku. To vše si může veřejnost užít z pohodlí domova, přednášky totiž letos proběhnou on-line!

Již 12. ročník neformální konference Design na hranici zájemcům nabízí jedinečnou příležitost rozšířit si profesní rozhled, obohatit se znalostmi lidí z praxe a jednoduše si okořenit jeden z pracovních dní. Cílem DNH je mimo jiné také hledat hranice a přesahy v designu, umění či marketingu. Tato konference zároveň vytváří místo pro networking, pro setkávání starých i nových známých a navazování konverzací, kontaktů a profesních spoluprací.

„Design na Hranici je mojí srdcovou záležitostí a pevně doufám, že se jeho neformální atmosféru a undergroundové pojetí povede přenést i do online prostoru. Jde o skvělou akci a kdo tvrdí opak, tak na ní ještě nebyl,“ láká na letošní ročník jeden Pavel Novák, digitální a 3D designer a jeden z našich řečníků, který na UTB bude od příštího roku vést nově vznikající ateliér Game design.

Letos se konference bude zabývat tématy SPOLUPRÁCE, TASTE THE WASTE a LONG LIFE. První okruh je shodný s podtitulem nynějšího ročníku Zlin Design Week, druhými dvěma pak navazuje na téma minulého ročníku DNH a také na problematiku upcyclingu a udržitelnosti, kterou se organizující ateliéry Digitálního a Produktového designu v současné době zabývají.

Celá událost bude probíhat 13. května od 9:00 do 16:00 jako on-line stream na YouTube, odkaz pro Vás bude připravený jak na webu Designu na hranici, tak Zlin Design Weeku, stejně jako na našich sociálních sítích. To, že si účastníci budou moci prezentace letošních řečníků z kreativního průmyslu vyslechnout ze svých domovů, nám pomáhá zajistit Zlínské studio Bumerang. O využívání bioinspirace například publiku přednese produktová designérka Zuzana Tončíková a pozvání přijal také Tomáš Pohl ze strategické marketingové agentury JustMighty.

Účastníky kromě zajímavých témat a přednášek čekají také soutěže o věcné ceny. Přípravy a zákulisí konference, stejně jako odhalování všech zbývajících řečníků a zajímavosti o projektu můžete sledovat na webu https://www.digitalnidesign.cz/add nebo na sociálních sítích, kde Design na hranici najdete jako @designnahranici.