TZ: Přidělení sociálních stipendiích nadačního fondu Luc Art Fund

V pátek 26. března bylo rozhodnuto o přidělení sociálních stipendiích nadačního fondu Luc Art Fund. Výtěžek z prosincové dobročinné aukce Umělci umělcům, který přesáhl částku 400 tisíc korun, byl rozdělen do šesti stipendií o výši 65 tisíc korun.

Odborná komise zastoupená Janou Bukvovou (zakladatelkou nadačního fondu), Gabrielou Böhmovou (osobní koučkou a lektorkou) a Jiřím Ptáčkem (teoretikem umění a kurátorem) kladně schválila všech 21 obdržených žádostí a postoupila je k losování. Kritérii žádosti o stipendium bylo doložení aktivní umělecké činnosti a stručný popis životní situace, který negativně ovlivnila pandemická krize.

Losování proběhlo v zastoupení členů komise a za právního dohledu. Jména příjemců a příjemkyň zůstanou nezveřejněna z důvodu zachování důvěry mezi nadačním fondem a žadateli, kteří se kvůli událostem posledního roku ocitli v tíživých situacích. Využití finančních prostředků ze stipendií zůstává na uvážení umělců a umělkyň.

Zakladatelky Luc Art Fund Jana Bukvová a Lucie Drdová děkují všem zúčastněným, především umělcům a umělkyním, kteří poskytli díla do dobročinné aukce, přihlášeným žadatelům i žadatelkám a hlavnímu partnerovi J&T Bance za projevenou důvěru a podporu.