do 30. 11. / Open Call Brno AIR 2021 na rezidenční pobyt v Budapest History Museum - Budapest Gallery

Dům umění města Brna, Brno Artists in Residence a Budapest History Museum – Budapest Gallery  vyhlašují výzvu k předkládání žádostí pro měsíční rezidenční pobyt v Budapešti. Pobyt je určen pro  umělce žijící v České republice.

Budapest History Museum – Budapest Gallery Artist in Residence Program je zprostředkován  partnerskými institucemi, se kterými Budapest Gallery dlouhodobě spolupracuje. Rezidence je v  inspirativním a přátelském prostředí, stejně jako apartmán s ubytováním v centru města na náměstí  Klauzál. Budapest Gallery má dvě budovy – Budapest Gallery a New Budapest Gallery.

Rezidence zahrnuje  

  • ubytování s ateliérem v centru města na náměstí Klauzál, vlastní pokoj s koupelnou a plně vybavenou sdílenou kuchyní;
  • měsíční příspěvek ve výši 152 000 forintů (před zdaněním);
  • networking v rámci maďarské umělecké scény;
  • možnost darování díla do International Contemporary Collection  of the Municipal Gallery;
  • dopravu z vlakového či autobusového nádraží v Budapešti.

Termín rezidence  

Rezidenční pobyt se uskuteční od 1. 5. – 30. 5. 2021

Jak se přihlásit  

Přihláška musí obsahovat následující dokumenty (pouze v PDF):

  • motivační dopis vysvětlující, proč se umělec do programu hlásí, co od něj očekává a na co by se  chtěl zaměřit během residence (max. 3 000 znaků);
  • stručný informativní životopis včetně kontaktu (max. 1 str.);
  • portfolio (max. 10 MB).

Videa/filmy – doporučujeme poslat odkazy na webové stránky, stránku na Vimeo, youtube, etc.  Neposílejte prosím video soubory.

Přihlášky se přijímají výhradně v angličtině a emailem, do 30. listopadu, 2020 (do 23:59)  Do předmětu zprávy prosím uveďte "Open Call – Budapešť" a pošlete na brnoartistsinresidence@gmail.com

Výběr a zveřejnění výsledků:  

O výběru rezidenta rozhodne na základě zaslaných přihlášek komise Domu umění města Brna s  nezávislým odborníkem a komise Budapest History Museum – Budapest Gallery.  Komise si vyhrazuje právo odmítnout kterýkoli z podaných projektů bez odůvodnění svého rozhodnutí.  Rozhodnutí komise je konečné a není možné se proti němu odvolat.

Výsledky budou zveřejněny do 21. prosince, 2020 na webových stránkách DUMB a na  facebookových stránkách rezidencí: FB BAiR. Vybraný rezident bude informován e-mailem.  Další informace poskytne: Lucia Bergamaschi bair@dum-umeni.cz

* Rezidenční pobyt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky. Statutární  město Brno finančně dotuje provoz Domu umění města Brna, příspěvkové organizace.

** Brno Artists in Residence si vyhrazuje právo v případě nutnosti, zejména v případech souvisejících s  přijetím a dodržováním opatření zabraňujících šíření viru označovaného jako COVID-19, změnit nebo-li  zrušit konání residence.