TZ: Praha udělí čestné občanství Medě Mládkové

Praha udělí čestné občanství Medě Mládkové / Museum Kampa / Praha / 23. 9. 2020

Čestné občanství hlavního města Prahy bude uděleno mecenášce a sběratelce umění Medě Mládkové. Zakladatelka Musea Kampa oslavila 8. září 101.  narozeniny. Se svým manželem založila nadaci a zasloužila se o věhlas české  metropole ve světě. Nechala zrekonstruovat historické budovy Sovových mlýnů a  vdechla nový život nedaleké Werichově vile. 

„Pro Medu Mládkovou je příznačné, že nikdy nemyslela sama na sebe, ale  především na ostatní. Je to velká vlastenka, která vždy podporovala českou  kulturu a český národ. Její touha zanechat něco mladé generaci byla a stále je  obdivuhodná. I proto jsem velmi rád, že je její celoživotní dílo takto uznáváno a  celým národem vnímáno jako důležité," řekl Jiří Pospíšil, předseda správní rady Musea Kampa - Nadace Jana a Medy Mládkových.

Slavnostní předání čestných občanství a cen hlavního města Prahy se uskuteční ve  středu 23. září 2020 v 17 hodin v Brožíkově sále Staroměstské radnice.

Ocenění dále obdrží manželé Hana a Dalimil Dvořákovi a pan Miloslav Masopust.  Stříbrnou medaili hl. m. Prahy obdrží Radim Šrám, bronzovou medaili pak Marie  Zdeňková.