Oblastní galerie v Liberci bude mít nového ředitele

11. 9. 2020ČTK Infoservis

Nové ředitele budou mít tři krajské instituce v Libereckém kraji. Jana Randáčka ve vedení Oblastní galerie v Liberci nahradí od listopadu Pavel Hlubuček. V muzeu v Turnově Vladimíru Jakouběovou k 1. lednu vystřídá její dosavadní zástupce Jan Prostředník. A namísto Blanky Konvalinkové od 1. dubna 2021 povede krajskou knihovnu v Liberci Dana Petrýdesová, současná vedoucí odboru služeb knihovny. Noví ředitelé vzešli z výběrových řízení. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

Randáček bude od listopadu spravovat sbírku uměleckých děl Evropského parlamentu, kam nastupuje jako národní expert. Čtyřiašedesátiletá Jakouběová a jednašedesátiletá Konvalinková na své funkce rezignovaly.

"Vím, že všichni odcházející ředitelé předají svým nástupcům i plány, které měli do budoucna a ti na nich budou dále pracovat. A jsem si jistá, že ze dne na den neopustí kulturní stánky, které řídili a mají k nim silné pouto," uvedla radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje Květa Vinklátová (Starostové pro Liberecký kraj).

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK