Praha vypíše výběrové řízení na ředitele Galerie hlavního města

22. 6. 2020ČTK Infoservis

Pražský magistrát vypíše výběrové řízení na ředitele Galerie hlavního města Prahy (GHMP). Řízení bude vyhlášeno do 3. července letošního roku a vybraný ředitel nastoupí od 1. ledna 2021. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. GHMP je městskou příspěvkovou organizací zabývající se mimo jiné výstavami a sbírkovou činností.

Magistrát podle svých interních pravidel vypisuje výběrová řízení na posty ředitelů svých organizacích pravidelně po šesti letech. Do výběrového řízení se mohou přihlásit i dosavadní ředitelé. Nynější ředitelka Magdalena Juříková do funkce nastoupila ve druhé polovině roku 2012.

Uchazeči budou muset předložit kromě životopisu či motivačního dopisu rovněž svou koncepci rozvoje galerie v letech 2021 až 2026 včetně rozvahy jejího ekonomického fungování. Nového ředitele vybere magistrát do letošního 21. prosince.

GHMP se zaměřuje zejména na moderní a současné umění. Stará se rovněž o sbírky patřící hlavnímu městu včetně například soch na veřejném prostranství. Galerie vystavuje v sedmi objektech, a to v Domě U Kamenného zvonu, Městské knihovně, Colloredo-Mansfeldském paláci, Domě fotografie, v Bílkově vile, trojském zámku a v Domě Františka Bílka v Chýnově.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK