TZ: 3Kurátorky opět v Invalidovně

3Kurátorky opět v Invalidovně / Praha / 21. 5. 2020

Kreativní uskupení 3Kurátorek se po roce vrací do prostorů karlínské Invalidovny. V letošním roce se ve výstavním programu znovu zaměří na prezentaci mladých tvůrců a studentů vysokých uměleckých škol. V rámci výstavního programu představí dvě autorské a čtyři skupinové výstavy.

Dne 27. května 2020 od 14 hodin se v západním křídle Invalidovny koná tisková konference, kde bude představen program Studia Alta, které zde pro letošní rok zaštituje kulturní provoz. Během konference bude zveřejněn i výstavní program 3Kurátorek.

„Tvorba výstav v Invalidovně byla iniciační pro založení naší kreativní platformy, proto jsme nepochybovaly o zapojení se i v letošním roce.“ komentují návrat 3Kurátorky. Zahájení výstavní sezóny proběhne vernisáží výstavy RE-? dne 18. června 2020, která se bude ohlížet a zamýšlet na kontinuitou i návraty, kde vše započalo. Nikoliv však nostalgickým způsobem, ale myšlenkou, která bude schopna propojit to, co předešlý rok započalo, na co chceme navázat a co chceme zdokonalovat.

Cílem 3Kurátorek je tvořit prostor pro tvorbu autentického umění, podporovat mladé tvůrce a rozšiřovat povědomí o dění na kulturní scéně. Vizí platformy je vybudovat synergické místo, kde se lidé obohacují dialogem mezi uměním a společností a přispět tím k pestrosti pražského kulturního života.

Areál Invalidovny spravuje Národní památkový ústav, který již podruhé propůjčuje západní křídlo budovy k vytvoření živého kulturního centra v srdci Karlína.

Vstup do západního křídla Invalidovny naleznete na adrese Sokolovská 24/136, Praha 8, za rohem vpravo od hlavního vstupu do Národního památkového ústavu.

Pro více informací sledujte webové stránky www.3kuratorky.cz nebo facebookové stránky 3Kurátorky.