do 25. 2. 2020 / Open call Jeden svět 2020

ČLOVĚK V TÍSNI, o.p.s. - pobočka Liberec vyhlašuje otevřenou výzvu pro studenty středních a vysokých škol,  aktivní výtvarníky a tvůrčí osobnosti k účasti na výstavě, která proběhne v rámci festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět 2020. Výstava bude zahájena vernisáží v pátek 20. 3. v Krajské vědecké knihovně v Liberci a potrvá souběžně s libereckou částí festivalu.

Téma výstavy letošního festivalu Jeden Svět 2020 je Až naprší a uschne. Pod tímto na první pohled hravým a banálním názvem lze v druhém plánu číst odkaz na dva klimatické jevy a to déšť a sucho. Téma letošního festivalu tak odkazuje ke klimatické krizi, aktuálnímu problému, který hýbe veřejnou debatou. Promítáním filmů (nejen) o klimatické krizi chceme ukázat globální rozměr problému i jeho konkrétní dopady na lokální úrovni.

Přihláška a termín:

Svá díla a projekty reagující na téma festivalu prosím zasílejte ve formě obrazové dokumentace a anotace, ve které stručně představíte záměr vašich děl/konceptů. Případně obrazovou dokumentaci a anotaci k již hotovým dílům.

Projekty prosím posílejte na adresu: grosman.artwork@gmail.com do 25. 2. 2020.

Těšíme se na Vaše příspěvky.