Open Call Brno AIR 2020 pro české umělce, kurátory či teoretiky na rezidenční pobyt v Galerii Arsenal, Bialystok, Polsko

Dům umění města Brna, Brno Artists in Residence a Galerie Arsenal - Artist in Residence, Bialystok, Polsko vyhlašují výzvu k předkládání žádostí pro měsíční rezidenční pobyt v Polsku. Pobyt je určen pro umělce, kurátory či teoretiky žijící v České republice.

Základní informace 

V roce 2004 iniciovala Galerie Arsenal v Bialystoku multidisciplinární residenční program pro vizuální umělce, kurátory a teoretiky. Jeho cílem je podpořit kreativní proces a činnost umělců, kurátorů či teoretiků pracujících se širokou škálou médií, z různého prostředí a zemí. Program je příležitostí pro kulturní výměnu a poznávání nových kulturních kontextů, a umožňuje rozvoj hlubšího pochopení kulturní a společenské diverzity v lokálním kontextu.

Zveme umělce, kurátory či teoretiky, aby se zúčastnili našeho měsíčního residenčního programu, který se koná v září 2020. Během pobytu budete mít příležitost k nezávislé i kooperativní tvůrčí práci. Výstupy residence mohou mít formu veřejné prezentace, setkání s diváky, workshopů či aktivit ve veřejném prostoru.

Rezidence zahrnuje

  • finanční příspěvek 2000 zlotých
  • ubytování
  • pracovní prostor pro umělce
  • technickou podporu a odbornou konzultaci.

Termín rezidence

Rezidenční pobyt se uskuteční od 2. 9. – 30. 9. 2020

Místo konání: Galerie  Arsenal, ul. Mickiewicza 2, 15-222 Białystok, Polsko

Jak se přihlásit

Přihláška musí obsahovat následující dokumenty (pouze v PDF):

  • motivační dopis vysvětlující, proč se umělec do programu hlásí, co od něj očekává a na co by se chtěl zaměřit během residence (max. 3 000 znaků)
  • stručný informativní životopis včetně kontaktu (max. 1 str.)
  • portfolio (max. 10 MB)
  • videa/filmy – doporučujeme poslat odkazy na webové stránky, stránku na Vimeo, youtube, etc. Neposílejte prosím video soubory.

Přihlášky se přijímají výhradně v angličtině a emailem, do 17. listopadu, 2019 (do 23:59). Do předmětu zprávy prosím uveďte "Open Call – Arsenal" a pošlete na brnoartistsinresidence@gmail.com

Další informace poskytne: Šárka Telecká telecka@dum-umeni.cz, Jan Langer langer@dum-umeni.cz

Rezidenční pobyt umělce se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky. Statutární město Brno finančně dotuje provoz Domu umění města Brna, příspěvkové organizace.