TZ: Eva Eisler & Alumni

Eva Eisler & Alumni / Galerie Marzee / Nijmegen / 3. 11. 2019 - 8. 1. 2020

Vedoucí Ateliéru K.O.V. UMPRUM, Eva Eisler a absolventi jím vedeného ateliéru, se představí na výstavě, která je již třetí na Marzee show. Marzee show upozorňuje na kreativitu, estetiku a intelektuální přístup k tvorbě, ke kterému vedou své studenti vybraní pedagogové a který se odráží v pracech jejich studentů.

Česká umělkyně Eva Eisler převádí nejjednodušší motivy a materiály do objektů s podmanivou vizuální stránkou, ale zároveň i s konceptuálním vlivem. Její neomezený talent jako designéra – tvůrce, schopnost reinterpretovat historické imperativy současným pohledem a velkorysost sdílet a nikoli vnucovat její estetiku, z ní udělaly oblíbenou pedagožku. Takovou, která je skutečně hrdá na úspěchy svých studentů a podařilo se jí, aby Ateliér K.O.V. získal mezinárodní uznání, nejen prostřednictvím výstav a mnohých ocenění.

Když jsem byl poprvé představen v Ateliéru K.O.V., byl jsem ohromen kvalitou a rozsahem této takzvané „studentské“ práce, o které jsem se přesvědčil, že je zralá a sofistikovaná, originální a různorodá, důkaz, že Eisler - sama „minimalistická“ - neměla žádné předsudky ani tendenci studentům vnucovat svůj názor. Soustavná práce Ateliéru K.O.V. je příkladem svobody, kterou Eva Eisler svým studentům jako pedagog umožňuje a zároveň je moti