TZ: Výstavy impresionismu vidělo přes 70 tisíc lidí: Poslední dva týdny bude k vidění v prodloužené otevírací době

Výstavy impresionismu vidělo přes 70 tisíc lidí: Poslední dva týdny bude k vidění v prodloužené otevírací době / Národní galerie v Praze / Praha / 1. 10. 2019

Už 13. října skončí v paláci Kinských pravděpodobně nejnavštěvovanější výstava letošního roku – Francouzský impresionismus: Mistrovská díla ze sbírky Ordrupgaard, kterouvidělo již přes 70 tisíc lidí. V posledních dvou týdnech prodlužuje Národní galerie Praha pro velký zájem otevírací dobu, od 1. října je výstava k vidění denně vždy od 9 do 21 hodin.

Už za necelé dva týdny se definitivně uzavře výstava francouzských impresionistů lámající návštěvnické rekordy. Její denní návštěvnost překonává dokonce i loňskou nejúspěšnější výstavu Františka Kupky.

Výstava je svým rozsahem v českých dějinách zcela jedinečná a představuje výběr stěžejních obrazů ze sbírky dánského mecenáše Wilhelma Hansena. Zastoupeni jsou Claude Monet, Edgar Degas, Auguste Renoire, Camille Pissarro, Berthe Morisot a řada dalších. Výstava představuje také předchůdce a následovníky francouzských impresionistů – Eugèna Delacroix, Gustava Courbeta, Éduarda Maneta na straně jedné, a Paula Cézanna a Paula Gauguina na straně druhé.

Pro velký návštěvnický zájem bude palác Kinských od 1. do 13. října otevřen denně vždy od 9 do 21 hodin. Větší pravděpodobnost vyhnutí se frontám tak je v časech mimo běžnou otevírací dobu – ráno či naopak později večer.