Benešov zrušil konkurz na ředitele muzea designu a vypsal nový

17. 9. 2019ČTK Infoservis

Benešov zrušil výběrové řízení na ředitele Muzea umění a designu. Interní audit odhalil v této organizaci nesrovnalosti administrativního a finančního charakteru, které je do jmenování nového šéfa potřeba odstranit. Nabídka navíc byla zveřejněna na úřední desce jen 14 dní a přihlásili se pouze dva uchazeči, řekl ČTK starosta Jaroslav Hlavnička (Volba pro Benešov).

"Zjistilo se, že jsou tam nedořešené věci jak v otázce účetnictví, tak v otázkách organizačního schématu," uvedl Hlavnička. Podle něj nešlo o nic závažného, ale je potřeba věc dořešit, aby se tím nový ředitel nemusel zabývat.

Výběrové řízení bylo podle Hlavničky již vypsáno znovu, na úřední desce bude tentokrát zveřejněno déle. "Chceme dát čas více zájemcům," dodal starosta.

Audit odhalil nedostatky v muzeu už v minulosti, týkaly se hlavně uložení sbírkových předmětů a nabývacích dokladů. Bývalý ředitel Tomáš Fassati poukazoval na dlouhodobé personální problémy a předloni rezignoval na funkci. Řízením muzea je od té doby pověřena odborná pracovnice Lenka Škvorová.

Muzeum umění a designu bylo otevřeno loni v září po téměř dvouleté opravě, během níž se proměnily nejen výstavní prostory v přízemí budovy, ale i výstavní koncepce. Muzeum pořádá krátkodobé i dlouhodobé výstavy a pořádá i výtvarné dílny, přednášky, diskuse a filmové projekce.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK