TZ: Soňa Maletz

Soňa Maletz / (What’s So Funny About) Peace, Love & Understanding / Galerie Polagraph / Brno / 6. 9. 2019 — 8. 11. 2019

Brněnská mikrogalerie Polagraph představí ve výběru Tomáše Hlivy fotografie mladé slovenské autorky Soni Maletz, které vznikají během jejího ročního pobytu v Londýně (odkud se za námi na skok vypraví) a s nimiž jste se mohli setkat v rámci Profilu čísla také v aktuálním vydání časopisu FOTO. Chybět nebude pivo, víno a další občerstvení. Srdečně zveme a těšíme se!

“Vystudovat režii na FAMU, natočit dokument o hudebníkovi Mariánu Vargovi,pracovat jako fotograf pro Nový prostor, posbírat ceny na Slovak Press Photu, odjet do Anglie, věnovat se volné tvorbě, publikovat a vystavovat. To není vysněný “to do list" příčinlivého umělce, ale krátký fragment života, který má mladá Soňa Maletz už za sebou. Většina snímků, které právě vznikají v průběhu její roční studentské stáže v Londýně, budou v Galerii Polagraph vystaveny vůbec poprvé.”

Soňa Maletz

Fotografka, absolventka režie na pražské FAMU, autorka absolventského dokumentárního filmu Varga o slovenské hudební legendě Marianu Vargovi. Na Slovak Press Photo loni získala první ceny v katergoriích Portrét a Studenti a mladí fotografové do 25 let. Ve své tvorbě se věnuje především dokumentu, vystavovala a publikovala svůj cyklus Neděle, ve kterém  zaznamenává volný čas lidí v důchodovém věku.