TZ: Verš a obraz

Verš a obraz / kurátoři: Ivo Hucl, Vlasta Čiháková Noshiro / Galerie kritiků / Praha / 25. 6. — 13. 7. 2019 

Sdružení výtvarných kritiků a teoretiků / Česká sekce AICA / Galerie kritiků / Vás srdečně zvou na otevření výstavy Verš a obraz v úterý 25. 6. 2019 v 18 hodin (tisková konference v 17 hodin), Galerie kritiků, Palác Adria 1.p., Jungmannova 31/36, 110 000 Praha 1.

Výstava je věnována vzpomínce na Petra Geislera, vynikajícího japanologa, básníka a filosofa, kaligrafa a přítele, k 10. výročí jeho úmrtí.

Pořadatelé děkují všem zapůjčitelům vystavených děl, především autorově sestře Zuzaně Geislerové a jeho bratranci Jaroslavu Příbramskému, dále přátelům Heleně Fenclové, Daniele Hátleové, Heleně Honcoopové, Darje Kawasumi, Kristině Kopáčkové, Marcele a Filipovi Suchomelovým, Bohumilu Plankovi a Petře Vitáskové. Dále děkují čestným hostům, Galerii Zdeněk Sklenář a Světlík Art Foundation, v neposlední řadě kaligrafické asociaci Hatai – prezidentu Ujo Keisuke Matsumoto a umělkyním Kyōen Inoue, Kyokuhō Ōta, Shōun Takagi a Karyū Watanabe

Za podporu výstavě děkují pořadatelé Zuzaně Geislerové s rodinou, za kurátorskou práci Ivo Huclovi a za laskavou záštitu Japonskému velvyslanectví v České republice, Česko-japonské společnosti a Státnímu fondu kultury při Ministerstvu kultury České republiky.

Výstava potrvá do 13. 7. 2019, denně od 11 do 18 hodin kromě pondělí