V čele architektonické komory stojí bývalý pražský primátor Kasl

23. 4. 2019ČTK Infoservis

Novým předsedou České komory architektů (ČKA) byl dnes zvolen někdejší pražský primátor Jan Kasl (67). V čele stavovské organizace nahradil Ivana Plicku, který ji vedl v posledních pěti letech. Prvním místopředsedou komory se dnes stal Petr Velička, druhým místopředsedou Milan Svoboda. O personálních změnách komora informovala v tiskové zprávě.

V uplynulých dnech se konaly volby také do dozorčí rady ČKA a stavovského soudu. Svoji pozici v čele dozorčí rady obhájil Miroslav Holubec. Prvním místopředsedou se stal David Mikulášek, druhým místopředsedou je Václav Zůna. Volby do předsednictva stavovského soudu stejně jako před rokem potvrdily ve funkci předsedu Davida Mateáska a místopředsedu Václava Šebka.

Komora hodlá i pod novým vedením pokračovat ve svých prioritách, mezi něž patří propagace profese architekta a kvalitní architektury či spolupráce v rámci Česka i na mezinárodním poli. Komora bude také pokračovat v připomínkování zákonů důležitých pro výkon profese architekta. Stěžejní je přitom aktuální proces změny stavebního práva.

Nově zvolený předseda komory Jan Kasl má vlastní architektonickou praxi. V minulosti byl aktivní v politice. Od listopadu 1998 do května 2002 byl pražským primátorem.

Členem představenstva komory je Kasl od loňského dubna. Komoru zastupuje v pracovních skupinách zapojených do procesu rekodifikace stavebního práva.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK