REGENERATE. Globální fórum reSITE 2019 vyzývá k akci pro udržitelnost i vyšší míru štěstí

reSITE, čerstvý držitel trofeje České eventové asociace za nejlepší event ve vlastní produkci za

loňskou konferenci, opět uspořádá globální fórum v Praze. Letos volí naléhavé téma REGENERATE. Názoroví lídři, urbanisté a nejinovativnější firmy i starostové z celého světa se sjedou do Fora Karlín ve dnech 19.-20. září. Akce, kterou The Atlantic Citylab považuje za nejdůležitější konverzaci ve svém oboru, představí 50 spíkrů a pro více než 1000 návštěvníků chystá úplně nové formáty, jako intenzivní kulaté stoly, networkingové snídaně i megapárty, na niž budou moci přijít i držitelé

nového typu vstupenky pro širokou veřejnost. Hostujícím kurátorem je urbanista a novinář Greg

Lindsay. K dispozici je nyní limitovaná nabídka zvýhodněných vstupů 2-za-1 i dotované vstupné

pro ženy a studenty.

"reSITE se podařilo stmelit dohromady globální komunitu, která má vliv na zlepšování obyvatelnosti měst, s jasným posláním: každý z nás disponuje kreativitou, zdroji a sílou učinit města, která milujeme a kde žijeme, lepším místem, ať už s ohledem na klimatické změny, udržitelný růst nebo občanskou vybavenost. Letošní téma REGENERATE je proto výzvou k akci. Nabídneme řešení, jež pomůžou městům předefinovat využití zdrojů pro jejich měnící se potřeby, obzvlášť pro mladší obyvatele, které zajímá předcházení klimatickým změnám a zvyšování faktoru štěstí," zve na urbanistickou událost roku zakladatel reSITE Martin Barry. "Sami jsme s naším celosvětově uznávaným projektem Manifesto Market dokázali, jak rychle lze dosáhnout hmatatelného dopadu na mnoha úrovních, oživit městskou čtvrť a dokonce redefinovat celé odvětví."

"REGENERATE se bude týkat obnovy měst i generací lidí, kteří v nich žijí,! přibližuje Greg Lindsay, urbanista a novinář, který se podruhé v řadě ujal role hostujícího kurátora reSITE. Jak uvolnit prostor pro rodiny tím, že města od základu přeskupíme – ať už rozvojem rozsáhlých brownfieldů nebo zásahy do blízkých sousedství? Jak vybalancovat současný rozvoj měst s historickým odkazem? Jak se dnešní starostové potýkají s nedostupností bydlení? Kde na světě najdeme městské celky fungující jako energetické generátory šetrné ke klimatu? Co nového architekti ve světě vymýšlejí, aby umožnili nové způsoby soužití, práce i hraní ve městech pro obyvatele všech generací? REGENERATE sezve do Prahy lídry nové generace, kteří udávají trendy v designu, veřejné politice, udržitelné energii, mobilitě a péči o zdraví.

Registrace zahájeny, slevy pro studenty a ženy v designu

Právě nyní je nejlepší čas k nákupu vstupenek za sníženou cenu. 2 vstupy za cenu jednoho lze získat do 15. května. reSITE opět podpoří větší účast žen výrazně zvýhodněným vstupným "Women in Design" pro dámy působící v oborech architektury, developmentu, městské správy a souvisejících. Pořadatelé zavádějí úplně nový typ vstupného "Limited Ticket", díky němuž se široká veřejnost dostane na vybrané součásti programu - Live Mic Stage, párty, food a odpočinkovou zónu a další.

Letošní novinkou budou odpolední intenzivní kulaté stoly, kde se přední byznys lídři a odborníci podělí o nápady a řešení nejnaléhavějších otázek regenerace našich měst. Mezi tématy se objeví aktuální projekty rozsáhlých redevelopmentů v Praze, které usilují o udržitelnou a zásadní obnovu města, a budou podpořeny diskusemi o těchto rozvojových oblastech.

Vyberte si ten nejlepší event

Důrazem na nekompromisní kvalitu obsahu, vytříbený design a zážitky se reSITE prosadil jako vítěz klání o nejlepší event roku České eventové asociace. "I letos pracujeme s vítězným týmem na zapamatovatelném zážitku s nezávisle koncipovaným programem, abychom vytvořili prostor pro progresivní dialog o městech, jaký jinde neuslyšíte. Jsme vděční všem vystupujícím, kterých bylo za ta léta přes 500, že sdíleli své odvážné nápady na našich akcích v Praze, Lisabonu a Berlíně. Nemůžeme se dočkat, až zase rozhýbeme debatu v Praze v září a už pracujeme na budoucích událostech v zahraničí," komentoval Martin Barry.

Co bude součástí konference?

Přednášky nejpozoruhodnějších expertů světa, panelové diskuse, live mic stage, intenzivní a interaktivní uzavřené kulaté stoly, běh, prohlídky, párty, nezapomenutelná večeře, unikátní zážitek, inspirující myšlenky. Na reSITE vznikají profesionální vztahy, které přetrvávají a mění svět k lepšímu.

Komu je akce určena?

Událost porovnatelná s nejlepšími akcemi ve světě vzájemně propojuje názorové lídry, starosty a zástupce měst, architekty, plánovače, investory, inovátory, designéry, ekonomy, umělce a aktivisty i studenty z desítek zemí nad otázkami udržitelného rozvoje měst.

reSITE: o nás

reSITE je platforma pro vytváření měst příjemných k životu, propojující globální komunitu lídrů napříč odvětvími. reSITE se stal jedním z nejlivnějších hlasů v Evropě, jenž přehodnocuje mětské plánování a podporuje synergii urbanismu, architektury, politiky, kultury a ekonomiky ve světě stále rostoucích měst. Poznatky a projekty mezinárodně uznávaných odborníků představuje široké odborné i laické veřejnosti, především na mezinárodní výroční konferenci i akcích pro širokou veřejnost, jako diskuse, salóny, běh nebo expozice. Již osmým rokem zve reSITE do Prahy světové špičky z oblasti městského plánování, architektury a městského rozvoje a politické lídry inspirativních měst, a má za sebou akce v Lisabonu a Berlíně. reSITE byl rovněž iniciátorem marketu Manifesto v Praze a je držitelem ceny za nejlepší event roku 2018 od ČEA. reSITE založil v roce 2012 krajinářský architekt Martin Barry původem z New Yorku. Hostujícím kurátorem pro rok 2019 je Greg Lindsay. Architekt Osamu Okamura dále působí jako kurátor evropského projektu Shared Cities: Creative Momenum.