TZ: ZA OBZOR – Čtvrtstoletí Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“

ZA OBZOR – Čtvrtstoletí Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ / Zámek Mikulov / Mikulov / 31. 3. - 13. 7. 2019

Dne 30. března 2019 od 17 hodin v prostorách mikulovského zámku bude veřejnosti představen nový katalog Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ s názvem ČTVRTSTOLETÍ a od 18 hodin bude zahájena výstava ZA OBZOR – Čtvrtstoletí Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“.

Nejdříve v 17 hodin hosté společně s kurátorem loňského 25. ročníku Mikulovského výtvarného sympozia, Liborem Lípou, a ostatními účastníky “dílny“ pokřtí tradiční dokumentační katalog s názvem ČTVRTSTOLETÍ. Katalog obsahuje rozhovory s jednotlivými účastníky, reprodukce vytvořených uměleckých děl a fotografie z doprovodných akcí sympozia.

Poté v 18 hodin bude zahájena výstava ZA OBZOR – Čtvrtstoletí Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“, jejímiž kurátory jsou Adam Vrbka a Martin Dostál. Tato výstava nepředstavuje jen reprezentativní výběr uměleckých děl, která v rámci sympozií vznikla a stala se součástí sbírky města Mikulova, ale zároveň je výraznou a pronikavou sondou do českého a mezinárodního umění minulých 25 let.

V průběhu večera nejen pro poslech zahraje hudební skupina ETURNITY s Evou Turnovou a příjemnou atmosféru završí vystoupení anglického hudebníka PHILA SHOENFELTA & SOUTHERN CROSS.

Výstava ZA OBZOR – Čtvrtstoletí Mikulovského výtvarného sympozia “dílna“ potrvá od 31. 3. 2019 až do 13. 7. 2019.