TZ: Výstava Arthura Jafy v Galerii Rudolfinum jen do neděle 31. března

Výstava Arthura Jafy v Galerii Rudolfinum jen do neděle 31. března / Galerie Rudolfinum / Praha / 21. 3. 2019

 

Amerického umělce a filmaře Arthura Jafu si kurátor Ralph Rugoff vybral do expozice na nadcházejícím Benátském bienále spolu s Fridou Orupabo, jejíž díla jsou na aktuální výstavě v Galerii Rudolfinum zastoupena také.

Přijďte se na bienále naladit na poslední komentovanou prohlídku výstavy nebo využijte prodlouženou otevírací dobu závěrečný březnový víkend.

Výstavu Arthura Jafy A Series of Utterly Improbable, Yet Extraordinary Renditions (featuring Ming Smith; Frida Orupabo and Missylanyus), který se jí snaží převyprávět historii afroamerické vizuální estetiky a přispět tak k otevření tohoto tématu v novém horizontu, je možné navštívit do neděle 31. března. Poté se přesune do Moderna Museet ve Stockholmu.

Jak píše Jan H. Vitvar, vedoucí kulturní rubriky týdeníku RESPEKT, ve své recenzi výstavy: "A je tu ještě jedna divácky vstřícná přidaná hodnota celé akce: v ArtparkuGalerie Rudolfinum vyhrazeném v přízemí pod galerií pro mladší návštěvníky je zdejší edukativní expozice upravená právě s ohledem na Jafou zkoumaná témata. Čili se každý může dozvědět, jakým emancipačním procesem si Jafa a „jeho lidé“ od minulého století prošli." Celou recenzi si můžete přečíst zde.

Volný vstup na výstavu díky finanční podpoře J&T Banky.