TZ: Gyula Muskovics, Tamás Páll, Viktor Szeri

Gyula Muskovics, Tamás Páll, Viktor Szeri / Phoenix / MeetFactory / Praha / 14. 2. 2019

Ve 37. okrese byly postaveny nové továrny společnosti Foxconn. Někdejší kulturně bohaté okolí známé jako město Slunce je zastíněno chromovými mrakodrapy. Brzy bude stržen poslední klub. Gentrifikace modré zóny začala. V opuštěných prostorách azbestem zateplených domů této okrajové oblasti vzniká více a více nových míst. Pod 49. tratí je Phoenix otevřen každý týden od pondělí do pátku. Moderní systém vzduchových filtrů zadržuje škodlivé látky venku, a tak se tančící dav může v podzemním hangáru nerušeně bavit. Místo je také kvůli excelentní laboratoři a skvělému systému chodeb doporučováno těm, kteří preferují intimní styk. Phoenix nezná žádná tabu, pouze tajemství. Je bezpečným místem, kde můžete objevovat všechny možné způsoby, jakými přinést slast jak sobě, tak i ostatním.

Phoenix je dystopický noční klub představený kurátorem a umělcem Gyulem Muskovicsem, 3D umělcem a designérem her Tamásem Pállem a tanečníkem a choreografem Viktorem Szeri. Umělci zkoumají měnící se úlohu lidského těla a představu skutečného prožitku na hranici virtuální a fyzické reality. Představení probíhající v prostředí, které připomíná počítačové roleplay hry, seznamovací aplikace či stránky pro networking, se točí kolem chtíče, extáze a intimity. Phoenix je stále pokračujícím projektem, který mění svůj tvar, pohybuje se, taví a přetváří podle daného momentu a času, ve kterém se odehrává. V MeetFactory si představení zapůjčí formu decentralizované party s DJem.

Gyula Muskovics, Tamás Páll a Viktor Szeri jsou během února rezidenty Meetfactory. V rámci svého pobytu v Praze vytvoří představení PHOENIX. Jejich rezidence je podporována v rámci programu International Visegrad Fund Performing Arts Residency

Tvůrci / účinkující: Gyula Muskovics, Tamás Páll, Viktor Szeri

Skladatelé hudby / Živý DJ set:

András Molnár

The Stanley Maneuver

soundcloud.com/the-stanley-maneuver

facebook.com/thestanleymaneuver

Tamás Marquetant

soundcloud.com/ateuqram

Rezidence Gyuli Muskovicse, Tamáse Pálli and Viktora Szeri je podpořena z programu International Visegrad Fund Performing Arts Residency.