Fotograf Festival nabídne úvahy o práci a volném čase

1. 10. 2018ČTK Infoservis

Celý měsíc se v pražských galeriích i méně tradičních výstavních lokalitách bude konat Fotograf Festival. Opět propojí české a zahraniční autory, které spojuje médium fotografie a kteří chtějí nabourávat zažité stereotypy ve společnosti. Letošní festival má název Ne-práce: Zaměstnání volnem.

Akce zahrnuté do festivalu se budou zabývat tenkou hranicí mezi prací a volným časem, která se v 21. století vytrácí. Festival poukazuje na práci, která je neviditelná a prováděná často ve vlastním volném čase a na fakt, že naopak práci čím dál více narušuje prokrastinace, a především skrze digitální technologie. Fotograf festival bude zahájen dnes v 15:00 na Maltézském náměstí, podrobné informace o programu jsou na www.fotografestival.cz.

Nakolik je člověk v současném světě pouze hodnotnými daty a jak s takovým chápáním kreativně pracovat, zjišťuje americká umělkyně Jennifer Lyn Moroneová. Její výstava na pomezí designu, uměleckého zpracování sebe sama a experimentálního komerčního projektu se otevře v úterý 2. října v galerii Kvalitář.

Příznivci tradičněji pojímaného zpracování digitálního a analogového obrazu se mohou těšit na komentovanou prohlídku v galerii Fotografic, kde fotografka Libuše Jarcovjáková 3. října představí své zatím dosud nezveřejněné fotografie z 80. let. Hosty letošního festivalu jsou amatéři z fotografického kroužku sdružení Elpida. Skupina seniorů spolu s umělkyní Isabelou Grosseovou ukáže od 9. října společný projekt v galerii Jelení.

Fotograf Festival se zabývá průniky fotografie a současného umění. Nabízí celou řadu akcí překračujících rozsah média fotografie směrem ke komunitním projektům, performancím, diskusím, procházkám a setkáváním i mimo zavedené výstavní prostory.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK