TZ: Krajina Industra představí formace dvou výstav

Lenka Burdová, Iveta Čermáková a Eliška Perglerová / Formace / Galerie Industra / Brno / 26. 2. - 28. 3. 2016

Nikola Klinger / Krajina / Galerie Industra / Brno / 27. 2. - 1. 5. 2016

Krajina Industra představí formace dvou výstav

Galerie Industra Art vás srdečně zve na událost dvou vernisáží Formace a Krajina v pátek 26. února v 19 hodin. Součástí večera bude doprovodný program, v rámci kterého uvedeme dvě performance Dírkované Kino a Barevná Hudba.

Formace - Lenka Burdová, Iveta Čermáková a Eliška Perglerová

Vernisáž: 26. 2., 19:00

Výstava potrvá do 28. 3. 2016

Vystavující umělkyně jsou absolventkami AVU v Praze. Přestože prošly různými ateliéry, obsahově i formálně se jejich práce prolínají. Mimo jiné je spojuje zájem o galerijní prostor a jeho proměny v různém prostředí. Požadavek galerie na vytvoření výstavního mobiliáře se stal vhodným úkolem pro autorky, které se dlouhodobě pohybují na hraně užitého a volného umění. Připravily tak výstavu, která je syntézou zadání galerie a jejich vlastní intervence. Výstava si tak pokládá otázku, jak výstavní panely proměňují site specific prostředí v univerzální galerii typu white cube a jaký to má vliv na naše vnímání umění? Kolik interpretací přináší ledově čistá abstraktní forma, ze které se obsah zdánlivě vytrácí?

Krajina - Nikola Klinger

Vernisáž: 26. 2. 2016

Výstava potrvá do 1. 5. 2016

Nikola Klinger se dlouhodobě zabývá filmem, fotografií a různými možnostmi záznamu. Jeho práce oscilují mezi dokumentem a manipulací. V souboru fotografií vystavených v galerijním prostoru Industra Art používá citlivý materiál, který graficky podtrhuje surový

dojem z krajiny.

Doprovodný program:

Dírkované kino - Tereza Benešová, Filip Jakš, Aňa Šebelková

Audiovizuální performance. Autoři primárně spolupracují v rámci divadelního kolektivu Rybařvoucí. Experimenty se scénografií je přivedli k vytvoření samostatné audiovizuálnínprodukce, citlivě reagující na specifika prostoru a situace, ve které se odehrává.

Barevná hudba - David Helán

Performance. David Helán vytváří objekty, fotografie, videa a performuje. Jeho práce lavírují mezi vážností, kritikou, vtipem až cílenou trapností, hlásí se k odkazu dadaizmu a konceptuálního umění.

Galerie otevřena:

st – so: 13 – 19 h

ne: 10 – 19 h