TZ: Naivní víra

Naivní víra / Tomáš Vavříček, Matouš Marek, Jan Plesl / Galerie AVU / Praha / 22. - 31. 5. 2012 

Srdečně Vás zveme na úterní vernisáž výstavy Tomáše Vavříčka, Matouše Marka a Jana Plesla v 19.00 hod.

s názvem NAIVNÍ VÍRA

výstava potrvá do 31. 5. 2012, otevřeno denně kromě víkendů mezi 10 - 18.00.

Multimediální Instalace "Naivní víra" je společný projekt 3 studentů - Tomáše Vavříčka, Matouše Marka (AVU) a Jana Plesla (FUD UJEP). Vznikla na platformě volného propojení asociací, různících se názorů a vzájemné konfrontace osobních preferencí každého autora. Výsledný produkt - instalace, je spojnicí mezi současným světem efektů audiovizuálních vjemů a primitivní touhy po přesahu smyslové skutečnosti.

Tomáš Vavříček je z at. Intermedíií (prof. Knížáka / Praha) a zabývá se audiovizuálními intervencemi do veřejného prostoru plus světelnými instalacemi kde pracuje s daty získaných od diváků (zvůků, pohybu lidí, dechu atd..) výsledná vizualice dat je projektována.

http://tomvavricek.cz/

Matouš Marek studuje at. Intermedíí (prof. Knížáka / Praha). Vystudoval arteterapii, zajímá se o výtvarnou tvorbu lidí s mentálním handicapem a primitivní malbu. Ve své tvorbě zpracovává osobní témata, které převádí do abstraktních kompozicí. Velkou roli hraje v obrazech symbolika a redukce na barevné plochy.

Jan Plesl (1981) studoval v ateliéru interaktivních médií FUD UJEP v Ústí nad Labem. Vede internetový kulturní rozcestník Foodlab, dohromady s Pavlem Havrdou tvoří elektroakustický tandem NoNo/EarIn. Ve svých audio-vizuálních vystoupeních na pomezí koncertu, interaktivní instalace a pracovní dílny mísí akustické a analogové elektronické zvuky. Propojují tak zájem Pavla Havrdy o mechanické hračky a strojky a možnosti vytváření zvuku samočinnou mechanickou cestou a fascinaci Jan Plesla možnostmi zvuku nejjednoduších elektronických systémů a hracích konzolí.

http://vimeo.com/harakirinintendo