Umělecký podzim v německé metropoli

S druhou polovinou září opět začala nová galerijní sezóna a kde jinde než na berlínské scéně probíhá vše ve velkém (i když typicky nenuceném) stylu. Podvečer 23. září patřil previewu Art Forum Berlin, které by se zásadně nelišilo od jiných letošních veletrhů ovšem s tím rozdílem, že tentokrát se účastní většina předních berlínských galerií a proto si tuto výjimečnou atmosféru nemohl nikdo z domáci umělecké obce nechat ujit.

I když i nadcházející dny nabízí desítky galerijních vernisáží a zároveň probíhají i paralelní menší veletrhy jako Liste nebo Preview či tzv. abc – art berlin contemporary v Akademii výtvarných umění. Za zmínku určitě stojí i výstava německého fotografa Thomase Demanda v Neue Nationalgalerie a přehlídka držitelů Ceny Národní galerie pro mladé umění v Hamburger Bahnhof

Lucie Drdová | Narozena 1982, vystudovala dějiny umění a německou literaturu na Masarykově univerzitě v Brně, kde pokračuje v doktorském studiu. V roce 2007 studovala na vídeňském Institutu kulturního managementu a kulturní vědy. V letech 2007–2008 absolvovala stáž v Muzeu moderního umění ve Vídni. V letech 2008–2010 pracovala jako ředitelka berlínské pobočky a jako kurátorka pražské Galerie Jiří Švestka. Od roku 2010 do 2012 se podílela na organizaci Ceny Jindřicha Chalupeckého a působila jako odborný asistent na Akademii výtvarných umění v Praze. V červnu 2012 založila komerční galerii Drdova Gallery v Praze.