TZ: Otevření autorské zahrady Garden of the Future (z cyklu Dočasné struktury)

Otevření autorské zahrady Garden of the Future (z cyklu Dočasné struktury) / Bývalé zahradní centrum hobbymarketu Bauhaus / PLATO Ostrava / Ostrava / 23. 5. 2018 v 18h

KDE: Bývalé zahradní centrum hobbymarketu Bauhaus, PLATO, Janáčkova 22, 702 00 Ostrav

Na funkčním výstavním projektu nazvaném Garden of the Future, který odkazuje ke světu po apokalypse, se podílejí čtyři tvůrci. Autory vizuálního řešení a funkční koncepce zahrady jsou laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého za rok 2016 Matyáš Chochola a oceňovaní zahradní architekti Mirka Svorová a Jakub Finger (Atelier Partero). Nizozemský umělec Rustan Söderling pak v zahradě vystavuje svoje autorské video s odkazem na zánik dnešní civilizace.

Zahájení výstavy bude mít podobu vizuálně působivé iniciační performance M. Chocholy a Atelieru Partero s názvem You can´t make everybody happy. Večer zakončí koncert MTV (MODULARTTELEVISION), což je audiovizuální projekt polských umělců a hudebníků Piotra Ceglarka, Jana Dybały a Piotra Wojtczaka.

Otevřením zahrady, která patří do druhé etapy cyklu Dočasné struktury, pokračujeme v budování funkčního zázemí galerie společně s umělci. Navazujeme tak na již otevřenou knihovnu, bistro a prodejnu.

Srdečně Vás zvu na vernisáž, kde budete mít možnost mluvit s kurátory, umělci i možnost natáčet. V případě zájmu o individuální rozhovory atd. mě, prosím, kontaktujte co nejdříve. Tiskové zprávy před zahájením i po něm (včetně fotodokumentace) očekávejte via e-mail.

www.plato-ostrava.cz