Top5týdne 25. 9. 2013

Vilu Karla Čapka koupí Praha 10, bylo podáno odvolání proti stavbě na Václavském náměstí, Libenského cena má své vítěze, Národní galerie vystaví dlouho nezvěstný rudolfinský obraz a skončila akce Trať galerií Praha - Karlín - Viadukt

 

1/ Vilu Karla Čapka koupí Praha 10

 

2/ Praha se odvolala proti stavbě na Václavském náměstí

 

3/ Libenského cena má své vítěze

Pátý ročník mezinárodní soutěže pro studenty vysokých uměleckých škol Stanislav Libenský Award, kterou vyhlašuje Pražská galerie českého skla, zná jména letošních vítězů. Hlavní cenu získala Ieva Voroneckyte z Litvy za dílo nazvané Bite that, druhé místo obsadila Terese William Waenerlund ze Švédska a třetí cenu obdržela Veronika Reková z České republiky (zde). Současně probíhá výstava oceněných a dalších účastníků soutěže v Královském letohrádku (zde).

4/ Nový obraz z doby Rudolfa II. v NG

 

5/ Trať galerií Praha - Karlín - Viadukt

Zdeňka Míchalová | Narozena 1984, vystudovala dějiny umění na Filosofické fakultě MU, kde pokračuje v doktorském studiu. Věnuje se umění pozdního středověku a renesance v prostředí měst a zabývá se popularizací dějin umění. Je též absolventkou oborů český jazyk a výtvarná výchova na Pedagogické fakultě MU. Na Artalk.cz píše od roku 2011 do rubriky media monitoring.