do 28. 6. 2013 / Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě: Výběrové řízení na kurátorské projekty pro výstavní prostor Alternativa

Výběrové řízení na kurátorské projekty / Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě: výstavní prostor Alternativa / Jihlava  / do 28. 6. 2013

Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě (OGV) vyhlašuje výběrové řízení na kurátorské projekty pro galerii Alternativa na rok 2014.

Co hledáme:

Výstavní prostor galerie Alternativa je určen pro prezentaci aktuálních uměleckých přístupů. Je otevřen všem druhům výtvarného umění a může se jednat o autorské i skupinově koncipované výstavy. Hledáme především projekty vnášející do umělecké tvorby alternativní úhly pohledu, experimentující s daným médiem, rozšiřující výstavní formát a vyhledávající nové formy a způsoby komunikace s diváky. Spíše než „putovní“ výstavy podpoříme projekty připravené přímo „na míru“ galerii Alternativa.

Co nabízíme:

Atraktivní výstavní prostor v budově Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě na Komenského ul. č.p. 10. Jedná se o dvě místnosti v přízemí přístupné hned od vstupních vrat o celkové výměře cca 80 m² (plánek viz příloha). K dispozici technické zázemí a výstavní mobiliář OGV.

OGV dále zajistí:

- transport, pojištění a ostrahu výtvarných děl po celou dobu výstavy

- asistenci při instalaci a deinstalaci výstavy

- vytištění pozvánek a plakátů, případně jejich grafickou úpravu

- zajištění pohoštění a programu vernisáže (dle přání a po dohodě s vystavujícími)

- honorář pro kurátora výstavy (tj. autora koncepce výstavy, může jít zároveň o vystavující/ho) ve výši cestovních nákladů, popř. dle možností galerie

Kurátorské projekty:

Návrhy kurátorských projektů zasílejte na adresu Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, Komenského 10, 586 01 Jihlava s popisem na obálce: Projekt Alternativa.

Návrhy musí obsahovat: 1) koncept navrhovaného kurátorského projektu (nejlépe s obrazovou dokumentací), 2) stručný životopis kurátora (předkladatele projektu) s přehledem doposud realizovaných výstavních, případně jiných projektů.

Termín uzávěrky: 28. 6. 2013

Předložené projekty posoudí odborná komise, která vybere pět z nich k uskutečnění v průběhu roku 2014.

Výsledky výběrového řízení budou zveřejněny nejpozději dne 31. 7. 2013 na stránkách galerie (http://www.ogv.cz). Všichni uchazeči budou o výsledcích informováni písemně.

Kontaktní osoba: Mgr. Jana Bojanovská, koordinátorka projektu (e-mail: bojanovska@ogv.cz, tel.: 567 217 133, mobil: 605 221 763).