TZ: Dočasné uzavření Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem

Uzavření Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem: nové technologické pokrytí výstavních prostor

uzavření: od 13. 2. do 13. 04. 2023

 Do harmonogramu výstav a akcí roudnické galerie se vměstná brzy pauza, během níž budou výstavní prostory pro veřejnost uzavřeny. Důvodem jsou nutné opravy elektroinstalace a dalších technických prvků, včetně osvětlení.

Omezení jsou plánována po skončení aktuálních výstav „Učitel a žák“ a „Anna Ročňová – Jan Boháč / Past“, které potrvají do neděle 12. února. Následovat budou úpravy technického vybavení výstavního sálu, které by měly zajistit lepší podmínky pro instalace výstav, pro zabezpečení i pro osvětlení prostoru.

V polovině dubna se galerie opět zpřístupní. Výstava „Akvizice 2000↑ hodnota přátelství“ uvede výběr uměleckých předmětů ze sbírek, získaných po roce 2000. V galerijním foyer bude představena tvorba mladé umělkyně Nikol Kopp Lourkové.

Než se výstavní prostory po nezbytných opravách zase otevřou, na galerijním webu bude ke zhlédnutí výstava komiksového autora Marka Rubce. Kromě ní je na stránkách galerie přístupná také databáze mikrodokumentů a audiokomentářů uměleckých děl ze sbírek galerie, které lze snadno přehrávat a prohlížet i na mobilních zařízeních.

Podrobnosti o programu na rok 2023 jsou dostupné na stránkách galerieroudnice.cz.