do 18. 9. 2022 / Open Call: Kolabo 2022

Open Call: Kolabo 2022 / Bratislava Design Week / Bratislava / do 18. 9. 2022

Dávame do pozornosti aktuálny ročník OPEN CALL: KOLABO 2022 – Spoluprácou k dobrému dizajnu, ktorý by vás mohol zaujať. Minulý rok sa open call osamostatnil a tak vznikli výborné výstupy. Tento rok bude výstava vybraných projektov KOLABO v špeciálnom priestore a bude súčasťou decembrového Bratislava Design Weeku a predvianočného podujatia SALÓNKA v Starej tržnici ako súčasť medzinárodného projektu V4. Buďte aj vy súčasťou.

Hľadáme nový dizajn! Po úspešnom minuloročnom vydaní vyhlasujeme už 4. ročník súťaže autorského dizajnu na tému SPOLUPRÁCA.

V roku 2022 chceme v rámci otvorenej výzvy KOLABO ponúknuť priestor práve autorkám a autorom, ktorí sa v duchu spolupráce a medziodborovosti venujú projektom s environmentálnym presahom, zameriame sa na udržateľný dizajn a lokálnosť výroby. Naším cieľom je ukázať, že kvalita je naozaj viac ako kvantita.

K prihláške je potrebné zaslať fotografie diela – K TOMUTO DÁTUMU NIE JE POTREBNÉ DIELO ZASLAŤ FYZICKY.

Kurátorka projektu Paulína Ebringerová vyberie "shortlist" projektov, ktoré poputujú na výstavu. Spomedzi vystavených diel vyberie etablovaná odborná porota (v zložení: Simona Janišová, Ľubica Hustá, Michal Brašeň, Marika Beňadik Majorová, Boris Belan) víťazov, ktorí si odnesú finančné odmeny v hodnote – 1. miesto: 700€, 2. miesto: 350€, 3. miesto: 150€. Okrem odbornej poroty sa do hlasovania môže zapojiť aj široká verejnosť v rámci ankety Cena verejnosti.