Letní ArtBazaar v Pragovka Gallery

V pořadí už deváté vydání ArtBazaaru v Pragovka Gallery v sobotu 30. července opět podpoří mladé umělce. Návštěvníci se budou moci osobně setkat s rezidenty Pragovky a dalšími vybranými umělci a zakoupit si jejich grafiky a další umělecká díla za příznivé ceny do 5 000 Kč. Navíc jsou připraveny výtvarné workshopy a další program pro děti, umělecká diskuze a intervence, křest katalogu aktuální výstavy Pole v množném čísle / Velká voda a den doprovodí hudebními sety DJs. Prodej bude probíhat od 10:00 do 18:00 hodin a následovat bude afterparty.

„I letošní letní ArtBazaar nabídne možnost setkat se s rezidenty a dalšími umělci, podpořit je nákupem uměleckého díla a odnést si domů originální grafiku, fotografii nebo obraz. Doprovodný program jsme opět skládali tak, aby si v něm své téma našel opravdu každý, nejen odborná veřejnost a milovníci umění, ale i rodiny s dětmi či senioři z nejbližšího okolí, kteří mohou strávit příjemnou sobotu právě v areálu Pragovky,” doplňuje umělecká ředitelka Pragovka Gallery Lucie Nováčková.

Mezi letošními více než 30 prodávajícími budou například Pavel Trnka, Lawrence Wells, Martina Trojanová, Veronika Landa, Zuzana Růžičková, Michal Synek, Olga Krykun, Yachu Kuo a mnoho dalších. Jejich díla si budete moci pořídit od 10:00 do 18:00 v Pražské továrně (hned vedle vchodu do Pragovka Gallery) za příznivé ceny do 5 000 Kč. Svůj stánek bude mít na místě i Artotéka Městské knihovny v Praze, nezisková organizace Barvolam a zakoupit bude možné také udržitelný merch Pragovka Gallery z bannerů k uplynulým výstavám.

Pro děti je od 10:00 do 16:00 připraven tradiční výtvarný workshop pod vedením studentek uměleckých škol. Ve 13 hodin se mohou vypravit na speciální dětskou komentovanou prohlídku výstavy Pole v množném čísle / Velká voda s teoretičkou umění Anežkou Ruckou. Od 15 hodin pak malé návštěvníky čeká divadelní představení Špílmachr – Faust od Studia DAMÚZA ve venkovním prostoru Permanent Pragovka.

Ti větší návštěvníci se pak mohou těšit na uměleckou diskuzi s kurátory a umělci aktuální výstavy v Pragovka Gallery Pole v množném čísle / Velká voda nebo prezentaci výstupu rezidence interdisciplinárního umělce*kyně J.N.K. Enzo (USA). Projekt digitálně řízené komunitní zahrádky ve venkovním prostoru Notgalerie Pragovka od J.N.K Enzo byl vybrán na základě společné otevřené výzvy zaměřené na umění ve veřejném prostoru Pragovka Gallery Praha, Notgalerie Vídeň a DÍNAMO Porto.

Pomyslným zlatým hřebem pak bude křest katalogu výstavy Pole v množném čísle / Velká Voda a jedna z posledních možností se výstavou projít s komentářem jejích autorů. Nebude chybět ani veselá letní afterparty s DJs.

Program ArtBazaaru:

10:00–18:00 Prodej (prodávající umělkyně a umělci: Pavel Trnka, Lawrence Wells, Martina Trojanová, Veronika Landa, BARVOLAM, Oldřich Navrátil, Martin Vála, Ondřej Meduna, Zuzana Růžičková, Markéta Soukupová, Markéta Oplištilová, Veronika Přikrylová, Jana Schloss, Miriam Schniererová, Tomáš Kurečka, Michal Synek, Margarita Ivy a Michaela Šindlerová, Artotéka MLP, Jiří Směták, Elisabeth Bauer, Olga Krykun, Yachu Kuo, Justyna Tuchohorska a další)

10:00–16:00 Dětský workshop

13:00–14:00 Komentovaná prohlídka výstavy pro děti

15:00–16:00 Divadlo pro děti

16:00–17:00 Umělecká diskuze

17:00–18:00 Prezentace výstupu rezidence interdisciplinárního umělce*kyně J.N.K. Enzo

18:00–19:00 Komentovaná prohlídka výstavy Pole v množném čísle / Velká voda a křest katalogu k výstavě

19:00–21:00 Afterparty s DJs

Více informací najdete ve FB události a na x.pragovka.com.