TZ: Gamifikace v Galerii Hraničář

Viktor Dedek, Jan Boháč, Anna Slama, Marek Delong, Matěj Pavlík, Vojtěch Märc, Vojtěch Rada, Jozef Mrva, Alina Matějová / Gamifikace / kurátoři: Martina Johnová a Zdeněk Svejkovský / Galerie Hraničář / Ústí nad Labem / 23.2. – 28. 8. 2022

Galerie Hraničář vás zve na uvedení nového ročního tématu.

Jak nám gamifikace vstupuje do života, jaké má podoby, jak se jí bránit a jak ji naopak využít ve svůj prospěch? To budou mít návštěvníci možnost zjistit ve výstavních prostorech galerie a během bohatého doprovodného programu, který nabídneme během celého roku.

Fenomén gamifikace je často spojován s obory marketingu, avšak v současné době se objevuje i v pedagogice, psychologii a dalších vědních oborech.

S termínem gamifikace se můžeme již několik let setkat u nejrůznějších věrnostních karet, sbírání bodů za nákupy na e-shopu a následné směny s cílem zvýšení zisku či produktivity.

Právě v kontextu s motivací, produktivitou a zvyšováním zisků je gamifikace nejčastěji skloňována. Čím dál častěji ale prvky gamifikace pronikají také do vzdělávání či do státem řízeného sociálního inženýrství.