TZ: Andrea Lédlová Baštýřová v Moon Gallery v Liberci

Andrea Lédlová Baštýřová / Pes a pes / Moon Gallery / Liberec / 16.2. - 14.4. 2022

MOON Gallery si Vás dovoluje pozvat na vernisáž výstavy Andrey Lédlové Baštýřové s názvem Pes a pes. Vernisáž se uskuteční ve středu 16. 2. 2022 od 18 hodin. Výstava potrvá do 14. 4. 2022.

Andrea Lédlová Baštýřová  je absolventkou ateliéru Jiřího Petrboka na pražské AVU. Mimo svůj domovský ateliér kresby stihla v průběhu studií i stáže v ateliéru Malby (Vladimír Skrepl) a Sochy (Lukáš Rittstein). Základem tvorby této mladé výtvarnice je kresba, věnuje se ovšem ale i soše a malbě. Námětem kreseb a maleb jsou velmi často vlastní šité sochy, které fungují i jako samostatný objekt. Autorkou užité figurativní motivy působí jako fantaskní tvorové, zhmotněné strašidelné představy a příšery. Jistý prvek hororu a děsivosti Baštýřová chytře zjemňuje použitým textilním materiálem a vnáší tak do svých soch a obrazů poetiku dětských plyšových hraček.

Andrea Lédlová Baštýřová absolvovala za krátkou dobu své tvůrčí činnosti řadu skupinových i samostatných výstav. Návštěvníci  Oblastní galerie v Liberci mohli například v roce 2018 vidět její samostatnou výstavu Platónův jednorožec.

Pro MOON Gallery Andrea Lédlová Baštýřová  připravila výstavu s názvem Pes a pes, v níž zpracovává motiv fetiše a erotiky.