Novým ředitelem náchodské galerie bude od 1. ledna Alexandr Peroutka

19. 10. 2021ČTK Infoservis

Novým ředitelem krajské Galerie výtvarného umění v Náchodě se s účinností od 1. ledna 2022 stane Alexandr Peroutka, současný kurátor galerie. Ve funkci vystřídá dosavadního ředitele galerie Jana Kapustu, který vedl galerii 29 let. Novináře o tom dnes informovala náměstkyně hejtmana pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová (Východočeši). Výběrové řízení na pozici ředitele galerie se konalo v říjnu a účastnili se ho dva uchazeči. Rada kraje schválila návrh na jmenování nového ředitele galerie v pondělí.

Jednou z podmínek pro výběrové řízení bylo předložení koncepce rozvoje a řízení organizace na následující šestileté období.

Galerie výtvarného umění v Náchodě je orientovaná výtvarně i aktivizačně na hlavní obory současného českého výtvarného umění. Nejvýznamnější část sbírkového fondu tvoří díla ruského malířství 19. století. V současné době mohou návštěvníci zhlédnout například výstavu soch Vincence Vinglera s názvem Zoo v Náchodě. Galerie sídlí v barokní zámecké jízdárně v areálu náchodského zámku.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK