Přehlídka SUMO představí v osmi pražských galeriích zahraniční instituce

3. 9. 2021ČTK Infoservis

Osm pražských galerií současného umění dnes zahajuje mezinárodní přehlídku SUMO Prague 2021. Představí až do poloviny října zahraniční galerie a díla více než dvou desítek tuzemských a zahraničních umělců. Do akce se zapojily galerie AM 180, Berlinskej Model, City Surfer Office, hunt kastner, Lucie Drdova Gallery, lítost, Polansky a Zahorian & Van Espen.

Letošní ročník přehlídky s názvem SUMO a podtitulem The Odd Year II (Zvláštní rok 2) nadále zachovává program složený ze spolupráce českých a zahraničních institucí. Každý ročník galerie zvou do svých prostor nové hosty. Podtitul The Odd Year II reaguje na nedávné události a dopad globální pandemie, která výrazně ovlivnila také světovou scénu současného umění. Již podruhé se tak přehlídka snaží o představení programu, během nějž mohou diváci vidět výstavy progresivních galerií z celého světa.

V Praze se přehlídka uskuteční v osmi galeriích a potrvá více než měsíc. Výstavy představí například galerii Like A Little Disaster z italského letoviska Polignano a Mare, estonskou galerii Temnikova & Kasela nebo Pince a Everybody Needs Art z Budapešti.

ČTK | Jakékoliv publikování nebo další šíření obsahu České tiskové kanceláře je bez písemného souhlasu Artalk z.s. zakázáno. ©ČTK