TZ: Polagraph Laboratoř - online nákupní galerie s uměleckou fotografií

10. 12. 2020Artalk Infoservis

Polagraph Laboratoř - online nákupní galerie s uměleckou fotografií / Praha / 9. 12. 2020

Galerie Polagraph, která se dlouhodobě zaměřuje na klasickou fotografii i prodej vybavení na tuto fotografickou techniku, spouští unikátní projekt.

Na webových stránkách www.polagraph-laborator.cz nově nabízí již zarámované autorské fotografie ve striktně limitovaných edicích. Jedná se o fotografie již známých autorů, ale i studentů fotografie.

Projekt Polagraph Laboratoř je výjimečný tím, že od každého z autorů je vybrána jedna fotografie, kterou si v limitované edici můžete pořídit vytištěnou a již zarámovanou.

Prvními autory, jejichž snímky jsou k zakoupení, jsou Jan Jindra, Vojtěch Veškrna, Michaela Karásek Čejková a Štěpánka Sigmundová. Mezi dalšími se můžete těšit například na Libuši Jarcovjákovou a několik jejích studentů.

„Vybíráme pro vás fotografie s hloubkou a příběhem, které pro vás osobně s jejich autorem ručně rámujeme a poté nabízíme v limitované signované edici. Proto od nás můžete snímek zakoupit pouze a jenom v dané podobě, v konkrétní velikosti a vybraném rámu. Právě na této podobě fotografie jsme se s jejím autorem shodli jako na té, jež dané fotografii nejvíce sluší a jež jí dává vyznít v její plné kráse.“

Polagraph Laboratoř má za cíl rozšířit zájemcům obzory na poli české a slovenské fotografie, podpořit autory v jejich další tvorbě a dostat kvalitní umění k veřejnosti a do míst, kde bude denně dělat radost, tedy především domácností. Unikátní projekt také otevírá téma prodeje, hodnoty a ceny autorských fotografií, jež je v České republice stále tabuizované.

Za Laboratoří stojí Polagraph, mladí nadšenci do klasické fotografie. V Praze a v Brně provozujeme obchod a galerii, jež se jako první v Čechách zaměřuje čistě na Polaroid a klasickou analogovou fotografii.