13. 11. 2020 / Vyhlásenie laureátky/laureáta COČ 2020

Vyhlásenie laureátky/laureáta Ceny Oskára Čepana 2020 / Nová synagóga – online stream / Žilina / 13. 11. 2020 o 19:00 hod

Nadácia – Centrum súčasného umenia a collective Vás srdečne pozývajú na VYHLÁSENIE LAUREÁTKY/LAUREÁTA Ceny Oskára Čepana 2020, ktoré sa uskutoční v piatok, 13. novembra 2020 o 19:00 hod. via online stream v priestoroch Novej synagógy v Žiline. Večer bude venovaný finalistom ocenenia Ludmile Hrachovinovej, Daniele Krajčovej, Kristiánovi Némethovi a Jozefovi Pilátovi, ktorých vybrala medzinárodná odborná porota v apríli a ktorí spolu s kurátormi Luciou Gavulovou a Viktorom Čechom, architektom výstavy Petrom Liškom a tímom Novej synagógy pripravili v Žiline výstavu finalistiek a finalistov.

Tohtoroční víťaz alebo víťazka budú vyhlásení za sčasti naživo a sčasti online účasti medzinárodnej odbornej poroty v zložení Kathrin Bentele (CH), Vjera Borozan (CZ), Bartholomew Ryan (USA), Jaro Varga (CZ, SK) a Jan Verwoert (NL, DE) a minuloročného laureáta ocenenia Erika Sikoru.

Vyhodnotenie diváckeho hlasovania sa uskutoční v závere výstavy, 6. decembra 2020.

Počas odovzdávacieho večera sa rovnako, ako na otvorení výstavy uskutočnia performance, ktoré sú súčasťou diel Daniely Krajčovej a Kristiána Németha.

Organizátor: Nadácia – Centrum súčasného umenia
Spoluorganizátori: collective, Nová synagóga Žilina
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Partneri: J&T Bank, Residency Unlimited, Trust for Mutual Understanding, Young Visual Artists Awards
Mediálni partneri: Denník N, Flash Art, RTVS, Rádio Devín, Rádio_FM, SITA, WebNoviny.sk, Artalk.cz, Vlna