do 31. 10. 2020 / Prodloužení deadlinu na zasílání příspěvků do Sešitu pro umění, teorii a příbuzné zóny

14. 10. 2020Artalk Infoservis

Uzávěrka přijímání textů do netematického čísla Sešitu pro umění, teorii a příbuzné zóny, které by mělo vyjít v první polovině příštího roku, byla prodloužena do 31. 10. 2020.

Téma: není určeno, reflexe nedávného a současného umění

Jazyky: čeština, slovenština, angličtina

Termín zaslání textů v délce 15-25NS: 15. října 2020

Redakce vítá texty širokého tematického rozkročení, jakékoliv dotazy ohledně vhodnosti zvoleného tématu či přístupu vám rádi zodpovíme. Finální texty musí splňovat všechny parametry uvedené na webu v záložce „Sešit“.

Texty zasílejte na e-mail redakce: sesit.redakce@gmail.com, o přijetí textu k recenznímu řízení budete informování začátkem listopadu.

Sešit pro umění, teorii a příbuzné zóny je odborné, anonymně recenzované periodikum zaměřující se na současné vizuální umění v širším kulturním a teoretickém kontextu. Cílem Sešitu je kultivovat domácí reflexi umění tištěním odborných textů z oblasti humanitních a společenských věd, které tematizují současnou situaci umění a živé kultury u nás i v zahraničí. Sešit z principu není metodologicky vymezen; rozhodujícími měřítky jsou kvalita, podnětnost a relevance pro reflexi současného vizuálního umění.

Časopis vychází dvakrát ročně a publikuje odborné studie i recenze. Od roku 2010 je uváděn v Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice. V roce 2015 byl zařazen do seznamu vědeckých časopisů European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS).